can

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2025 MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS), 2 Mart 2025 tarihinde uygulandı. Sınavın ardından, adaylar sonuç açıklama tarihi ve detayları hakkında merak içerisindeler. Bu kapsamda, ÖSYM tarafından yapılan duyurular doğrultusunda sınavın temel soru kitapçığı ve cevap anahtarının %10’u kamuoyuna açılmış olup, EKYS sonuçları 21 Mart 2025 tarihinde erişime açılacak.
Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Detayları:

• Yayın Tarihi ve Saat:
    2 Mart 2025 tarihinde, sınavın tamamlanmasının hemen ardından, ÖSYM'nin internet sitesinde temel soru kitapçığı ve cevap anahtarının %10’u adayların erişimine sunuldu.
  • Erişim Süresi:
    Adaylar, 2 Mart 2025 günü saat 13.30’dan itibaren, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yaparak, 10 gün boyunca (12 Mart 2025, saat 23.59’a kadar) kitapçığı görüntüleyebilecek.
  • Telif Hakları:
    Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. Bu nedenle, ÖSYM’nin izni olmadan çoğaltılamaz, dağıtılamaz veya yayımlanamaz.

EKYS Sonuç Açıklama Tarihi:

• Sonuç Yayınlanma Tarihi:
    2025 MEB EKYS sınav sonuçları, 21 Mart 2025 tarihinde ÖSYM’nin sonuç platformu üzerinden adayların erişimine açılacak.
  • Sonuçları Görüntüleme:
    Adaylar, sonuc.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak sınav sonuçlarına ulaşabilecek.

Önemli Notlar:

• Adaylar, sınav sonrası ÖSYM tarafından yapılacak duyuruları ve güncellemeleri yakından takip etmeli.
  • Sonuçların resmi olarak açıklanacağı tarihe kadar, temel soru kitapçığı ve cevap anahtarındaki bilgiler dikkatle incelenmeli ve not alınmalı.
2025 MEB EKYS, yöneticilik pozisyonlarına atama sürecinde belirleyici bir adım olarak dikkat çekiyor. 2 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından, adaylar temel soru kitapçığı ve cevap anahtarını inceleyerek sınav performanslarını değerlendirme imkanı bulacaklar. EKYS sonuçlarının 21 Mart 2025 tarihinde açıklanması, adaylar ve eğitim camiası için önemli bir dönüm noktası olarak öne çıkıyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar