can

Yönetici
Yönetici
2026 EKYS Deneme Sınavı PDF İndir (80 Soru - Tamamı Çözümlü)

Değerli yönetici adayları ve Eğitim Web üyeleri;

Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) 2026 hazırlık maratonunda en büyük destekçiniz olmaya devam ediyoruz. Google aramalarında en çok tercih edilen platform olan Eğitim Web olarak, tamamen güncel mevzuata ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yaklaşımlarına uygun olarak hazırladığımız 80 Soruluk 2026 EKYS Deneme Sınavı PDF dosyamızı sizlerin kullanımına sunuyoruz.

2026 EKYS Deneme Sınavı İçeriğinde Neler Var?​

ÖSYM'nin son yıllardaki soru yönelimleri analiz edilerek hazırlanan bu deneme sınavı, gerçek sınavla birebir aynı ağırlıkta 80 sorudan oluşmaktadır:
  • Genel Kültür ve Genel Yetenek: Güncel olaylar, tarih ve coğrafya (%20 - 16 Soru)
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi: Kavramsal ve yoruma dayalı sorular (%10 - 8 Soru)
  • Değerler Eğitimi: Milli ve evrensel değerler yaklaşımı (%10 - 8 Soru)
  • Eğitim ve Öğretimde Etik: Mesleki etik ilkeleri ve vaka analizleri (%10 - 8 Soru)
  • Eğitim Bilimleri: Yönetim süreçleri, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve okul iklimi (%30 - 24 Soru)
  • Mevzuat: 657, 1739, 5018, 1 sayılı CB Kararnamesi ve güncel yönetmelikler (%20 - 16 Soru)

📝 Deneme Sınavından Örnek Sorular​

Sınavın kalitesini inceleyebilmeniz için denememizden seçtiğimiz 3 örnek soru:

Soru 1 (Eğitim Bilimleri): Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında "Erdem-Değer-Eylem" bütünlüğünü sağlamaya çalışan bir okul müdürü, aşağıdaki liderlik stillerinden hangisini sergilemektedir?
A) Otokratik Liderlik
B) Vizyoner Liderlik
C) Kültürel Liderlik
D) Tam Serbesti Tanıyan Liderlik
E) Dönüşümcü Liderlik
Cevap: C

Soru 2 (Mevzuat - 657 DMK): 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, mazeret izni kapsamında memura eşinin doğum yapması hâlinde kaç gün babalık izni verilir?
A) 3 gün
B) 5 gün
C) 7 gün
D) 10 gün
E) 15 gün
Cevap: D

Soru 3 (Değerler Eğitimi): Okulunda farklı sosyo-ekonomik düzeyden gelen öğrencilerin dışlanmasını önlemek için "Askıda Kırtasiye" kampanyası başlatan bir okul idaresi, hangi kök değeri doğrudan ön plana çıkarmıştır?
A) Adalet
B) Öz Denetim
C) Yardımseverlik
D) Vatanseverlik
E) Dürüstlük
Cevap: C

📥 2026 EKYS 80 Soruluk Deneme Sınavı PDF İndir

Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak deneme sınavı kitapçığını ve ayrıntılı çözüm anahtarını PDF formatında tek tıkla indirebilirsiniz.

📂 İndirme Bağlantıları:

Ekli dosyalar

• EKYS 2026 deneme sınavı pdf indir.pdf
    192.1 KB · Görüntüleme: 7

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar