can

Yönetici
Yönetici
2026 Millî Eğitim Akademisi Kesin Kayıt Sonuçları Açıklandı: Kayıt Süreci Başlıyor!

Değerli öğretmen adayları ve Eğitim Web ailesi;

Öğretmenlik mesleğine adım atma yolunda büyük bir heyecanla beklediğiniz an geldi! Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026 yılı Millî Eğitim Akademisi Hazırlık Eğitimi Programına yerleşen adayların kesin kayıt sonuçlarını personel.meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açtı.

Aylardır süren emeklerinizin karşılığını aldığınız bu kritik aşamada, kayıt sürecini sorunsuz atlatmanız için dikkat etmeniz gereken takvimi ve başvuru kurallarını sizler için derledik.

🗓️ 1. Kayıt ve Eğitim Takvimi: Hangi Tarihlere Dikkat Edilmeli?​

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından süreç çok hızlı işleyecek. Hak kaybı yaşamamak adına aşağıdaki tarihleri mutlaka not alın:

• Kesin Kayıtların Başlaması: 25 Mart 2026
  • Kesin Kayıtlar İçin Son Gün: 3 Nisan 2026 (Saat 17.00'ye kadar)
  • Akademi Hazırlık Eğitiminin Başlaması: 13 Nisan 2026

Kritik Uyarı: Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar, akademiye katılma haklarını tamamen kaybedeceklerdir!

📂 2. Kayıt İşlemleri Nasıl ve Nereye Yapılacak?​

Kesin kayıt hakkı kazanan öğretmen adaylarının, Millî Eğitim Akademisinde Hazırlık Eğitimi Almaya Hak Kazanan Öğretmen Adaylarına Yönelik Kayıt Kılavuzu’nda belirtilen evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamaları gerekmektedir.

Başvuru Yöntemi:
  1. Şahsen Başvuru (Esas Olan): Adaylar, hazırladıkları evraklarla birlikte yerleştirildikleri eğitim ve uygulama merkezlerine şahsen giderek kayıtlarını yaptırmak zorundadır.
  2. Vekâletle Başvuru (İstisnai Durum): Hastalık, kaza veya ulaşımı engelleyen geçerli bir mücbir sebebi bulunan adaylar, bizzat gidemedikleri takdirde noter onaylı vekâletname verdikleri bir kişi aracılığıyla da kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

🔎 3. Sonuç ve Kılavuz Bağlantıları​

• Kesin kayıt sonucunuzu ve yerleştiğiniz merkezi öğrenmek için personel.meb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • İstenen belgelerin (Sağlık raporu, adli sicil kaydı, diploma vb.) tam listesine ulaşmak için MEB tarafından yayımlanan resmi kayıt kılavuzunu dikkatlice incelemeyi unutmayın.

Öğretmen Adaylarımıza Sorularımız

Uzun bir bekleyişin ardından Akademi süreci resmen başlıyor. Öncelikle yerleşen tüm meslektaşlarımızı tebrik ediyoruz!

• Hangi ildeki eğitim ve uygulama merkezine yerleştiniz?
  • Evrak hazırlama sürecinde (özellikle sağlık kurulu raporu gibi konularda) zorlandığınız veya hastanelerden randevu almakta sıkıntı yaşadığınız durumlar var mı?
  • Kayıt işlemini şahsen mi yoksa vekâlet yoluyla mı yapmayı planlıyorsunuz?

Kayıt evrakları, vekâletname süreci veya kalacak yer (konaklama) gibi aklınıza takılan her türlü soruyu yorumlarda sorabilir, diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. 13 Nisan'da başlayacak eğitimlerinizde şimdiden başarılar dileriz!

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar