7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları (MEB Yeni Format)
Değerli Türkçe öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz;
Eğitim-öğretim yılının en kritik dönemlerinden biri olan 1. Dönem 2. yazılı sınavları için hazırlıklarımız tamamlandı! Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) güncellediği "açık uçlu ve kısa cevaplı" yeni sınav sistemine tam uyumlu olarak hazırlanan yazılı kağıdımızı bu başlık altından indirebilirsiniz.
7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları İndir
Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak yazılı kağıdını ve detaylı cevap anahtarını Word (.docx) formatında indirebilir, kendi okulunuzun seviyesine göre sorular üzerinde kolayca düzenleme yapabilirsiniz.
İndirme Bağlantısı:
Eğitim Web Ekibinden Not: Öğrencilerimizin sınav kaygısını azaltmak ve öğretmenlerimizin iş yükünü hafifletmek için özgün içerikler üretmeye devam ediyoruz. Sınava girecek tüm 7. sınıf öğrencilerimize başarılar dileriz!
Değerli Türkçe öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz;
Eğitim-öğretim yılının en kritik dönemlerinden biri olan 1. Dönem 2. yazılı sınavları için hazırlıklarımız tamamlandı! Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) güncellediği "açık uçlu ve kısa cevaplı" yeni sınav sistemine tam uyumlu olarak hazırlanan yazılı kağıdımızı bu başlık altından indirebilirsiniz.
Sınav İçeriğinde Hangi Konular Var?
Bu yazılı sınavı, MEB müfredatındaki güncel kazanımları ölçmek amacıyla özenle hazırlanmıştır:- Dil Bilgisi: Fiiller (Eylemler) ve Zarflar (Belirteçler)
- Anlam Bilgisi: Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam ve Paragrafta Anlam (Ana düşünce, yardımcı düşünce)
- Yazım ve Noktalama: Güncel yazım kuralları ve noktalama işaretlerinin işlevleri
- Yazılı Anlatım: Öğrencinin kendini ifade etme becerisini ölçen kısa metin oluşturma
Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak yazılı kağıdını ve detaylı cevap anahtarını Word (.docx) formatında indirebilir, kendi okulunuzun seviyesine göre sorular üzerinde kolayca düzenleme yapabilirsiniz.
- Ekli dosyayı görüntüle 7-Sinif-Turkce-1-Donem-2-Yazili-Sorulari.pdf 7. Sınıf Türkçe 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevap Anahtarı (İndir)
Eğitim Web Ekibinden Not: Öğrencilerimizin sınav kaygısını azaltmak ve öğretmenlerimizin iş yükünü hafifletmek için özgün içerikler üretmeye devam ediyoruz. Sınava girecek tüm 7. sınıf öğrencilerimize başarılar dileriz!
Eğitim Web Türkçe Zümresi' Alıntı:Kıymetli öğretmenlerimiz; MEB'in yeni açık uçlu sınav sisteminde öğrencilerin en çok zorlandığı soru tipi sizce hangisi oldu? Yazılı kağıdımız hakkındaki yorumlarınızı ve dönütlerinizi aşağıda bizimle paylaşabilirsiniz.