7. Sınıf Türkçe 2. Dönem 1. Yazılı Soruları (MEB Yeni Format)
Değerli Türkçe öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz;
İkinci dönemin ilk sınav heyecanı başlıyor! Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) güncellediği "açık uçlu ve kısa cevaplı" sınav sistemine tam uyumlu olarak özenle hazırladığımız 2. Dönem 1. yazılı kağıdımızı ve cevap anahtarını bu başlık altından indirebilirsiniz.
7. Sınıf Türkçe 2. Dönem 1. Yazılı Soruları İndir
Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak yazılı kağıdını ve öğretmenlerimize kolaylık sağlayacak detaylı Cevap Anahtarını (Rubrik) Word (.docx) formatında indirebilirsiniz. Dosya düzenlenebilir formattadır, böylece kendi öğrenci seviyenize göre soruları esnetebilirsiniz.
İndirme Bağlantısı:
Eğitim Web Ekibinden Not: Ek fiil ve metin türleri, 7. sınıf öğrencilerinin biraz zorlandığı konulardır. Sınavımız bu konuları en net haliyle ölçecek şekilde tasarlanmıştır. Tüm öğrencilerimize başarılar, zümrelerimize kolaylıklar dileriz!
Değerli Türkçe öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz;
İkinci dönemin ilk sınav heyecanı başlıyor! Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) güncellediği "açık uçlu ve kısa cevaplı" sınav sistemine tam uyumlu olarak özenle hazırladığımız 2. Dönem 1. yazılı kağıdımızı ve cevap anahtarını bu başlık altından indirebilirsiniz.
Sınav İçeriğinde Hangi Konular Var?
Bu yazılı sınavı, ikinci dönemin ilk yarısına kadarki MEB kazanımlarını ölçmek amacıyla hazırlanmıştır:- Dil Bilgisi: Ek Fiil (Ek Eylem) konusu ağırlıklı olmak üzere Zarflar (Belirteçler) genel tekrarı
- Anlam Bilgisi: Sözcükte ve Cümlede Anlam, Paragraf Yorumlama
- Metin Türleri: Söyleşi (Sohbet), Biyografi, Otobiyografi, Günlük gibi türleri ayırt etme
- Yazım ve Noktalama: Güncel yazım kuralları ve noktalama işaretleri
- Yazılı Anlatım: Verilen bir konu veya görsel üzerinden öğrencilerin yaratıcı yazma becerilerini sergilemesi
Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak yazılı kağıdını ve öğretmenlerimize kolaylık sağlayacak detaylı Cevap Anahtarını (Rubrik) Word (.docx) formatında indirebilirsiniz. Dosya düzenlenebilir formattadır, böylece kendi öğrenci seviyenize göre soruları esnetebilirsiniz.
- Ekli dosyayı görüntüle 7.snftrke2.dnem1.yazl.docx 7. Sınıf Türkçe 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevap Anahtarı (İndir)
Eğitim Web Ekibinden Not: Ek fiil ve metin türleri, 7. sınıf öğrencilerinin biraz zorlandığı konulardır. Sınavımız bu konuları en net haliyle ölçecek şekilde tasarlanmıştır. Tüm öğrencilerimize başarılar, zümrelerimize kolaylıklar dileriz!
Eğitim Web Türkçe Zümresi' Alıntı:Kıymetli öğretmenlerimiz; MEB'in yeni sistemine göre açık uçlu soruları okurken (rubrik değerlendirmesinde) en çok hangi noktada zorlanıyorsunuz? Yazılı kağıdımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda belirterek meslektaşlarımıza yol gösterebilirsiniz.