Akıllı Tahta İçin En İyi Yapay Zeka Araçları ve Uygulamaları
Günümüzde eğitim teknolojileri hızla gelişim gösteriyor ve yapay zeka (YZ) tabanlı araçlar öğretmenlerin derslerini daha etkileşimli ve verimli hale getirmelerine yardımcı oluyor. Akıllı tahtalarla entegre edilebilen bu yapay zeka araçları, eğitimi daha kişiselleştirerek öğrencilerin öğrenme deneyimini geliştiriyor. İşte öğretmenlerin akıllı tahtada kullanabileceği en iyi 10 yapay zeka aracı:1. Kahoot! AI
Kahoot!, oyun tabanlı öğrenme için popüler bir platformdur. Yapay zeka destekli quiz önerileriyle öğretmenlerin konuya uygun içerikler oluşturmasına yardımcı olur.2. Grammarly
Ders materyallerini hazırlarken yazım ve dil bilgisi hatalarını otomatik olarak düzenleyen bu yapay zeka destekli araç, akıllı tahtalarda da kullanılabilir.3. Quizizz AI
Öğretmenlerin özel quizler oluşturmasını sağlayan Quizizz, yapay zeka sayesinde sınav sürecini kişiselleştirir ve anında geri bildirim sunar.4. Google Lens
Akıllı tahtaya entegre edilebilen Google Lens, öğrencilerin el yazısını dijital metne dönüştürebilir ve görsel tanıma ile öğretmenlere hızlı bilgi sağlayabilir.5. Edpuzzle AI
Edpuzzle, yapay zeka desteğiyle videolara etkileşimli sorular ekleme imkânı sunarak akıllı tahtada ders anlatımını daha ilgi çekici hale getirir.6. SpeechTexter
Sesli komutlarla yazıyı metne dönüştürebilen SpeechTexter, akıllı tahtalarda öğretmenlerin ders notlarını daha kolay oluşturmasını sağlar.7. Socratic by Google
Google'ın yapay zeka destekli eğitim platformu Socratic, akıllı tahtalarda kullanıldığında öğrencilere anında yanıtlar ve öğrenme kaynakları sunabilir.8. Myscript Nebo
El yazısını metne çevirerek dijital ders notları oluşturan Nebo, akıllı tahtalar için ideal bir yapay zeka aracıdır.9. Canva AI
Ders materyalleri oluşturmak ve görsel tasarımlar hazırlamak için Canva'nın yapay zeka destekli araçları, akıllı tahtalarla uyumludur.10. Wordtune
Yapay zeka destekli bir metin düzenleyici olan Wordtune, öğretmenlerin ders materyallerini daha etkili bir şekilde hazırlamalarına yardımcı olur.Bu yapay zeka destekli eğitim araçları, akıllı tahtaların eğitimdeki verimliliğini artırmak için kullanılabilir. Öğretmenler, bu teknolojileri ders anlatımında kullanarak öğrencilerin öğrenme deneyimlerini daha etkili hale getirebilirler.