Öğretmenlerin Aralık ayı ek ders ödemelerine ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı. 2024 yılının son ayına özel olarak ek ders ödemelerinde farklı bir uygulama gerçekleştiriliyor.
- Ek dersler hesaplandı ve KBS'ye işlendi: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan öğretmenlerin Aralık ayında girmiş oldukları ders saatlerine ait ödemeler hesaplanmış ve kamu maliye bilgi sistemi (KBS) üzerine işlenmiştir. Bordro hesaplama iş ve işlemleri okul yönetimleri tarafından tamamlanmış, ilgili veriler milli eğitim müdürlüklerindeki muhasebe servislerine iletilmiştir.
- 31 Aralık 2024’te ödenecek: Aralık ayı ek ders ödemeleri, 2024 yılı bütçesinden karşılanacağı için 1 Ocak 2025 yerine, 31 Aralık 2024 tarihinde öğretmenlerin hesaplarına yatırılacaktır.
- Gelir vergisi dilimi etkisi: Aralık ayında yapılacak ek ders ödemelerinde gelir vergisi hesaplamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. 1 Aralık’ta yapılan ek ders ödemesi, 15 Aralık’ta alınan maaş ve 31 Aralık’ta ödenecek ek derslerle birlikte hesaplanacak. Ek ders ödemelerinin tümü gelir vergisine tabi olduğu için, öğretmenlerin hakedişleri, bulundukları vergi dilimine (yüzde 20 veya yüzde 27) bağlı olarak biraz daha düşük olabilir.
- Tahmini ödeme tarihi: Sisteme işlenen bordrolar, milli eğitim müdürlüklerindeki muhasebe servisleri tarafından bankalara iletilmektedir. Tahmini olarak, Aralık ayının son haftasında öğretmenlerin ek ders ödemeleri hesaplara yatırılmış olacaktır.