Bingöl Üniversitesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetmeliği Yayımlandı (7 Mart 2026)

can

Yönetici
Yönetici
Bingöl Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetmeliği Yayımlandı

Değerli Eğitim Web üyeleri ve akademik camiamız;

7 Mart 2026 tarihli ve 33189 sayılı Resmî Gazete'de, Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin işleyişine dair yeni yönetmelik yayımlandı. Yükseköğretim ve akademik çalışmalar kategorimiz için bu yönetmeliğin öne çıkan detaylarını aşağıda derledik.

📌 Merkezin Temel Amaçları ve Faaliyetleri​

Bu yeni merkezin temel amacı, fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilere uygulama ortamı sağlamak ve bilimsel araştırmaları desteklemektir.
  • Çok Disiplinli Yaklaşım: Ortopedik, nörolojik, pediatrik ve sporcu rehabilitasyonu gibi alt alanlarda inovasyon çalışmaları yapılacak.
  • Toplum Sağlığı: Sadece hastalık tedavisi değil, "koruyucu sağlık" hizmetleri kapsamında toplumda farkındalık yaratılacak projeler üretilecek.
  • İş Birliği: Kamu kurumları ve özel sektör ile ortak projeler yürütülecek, ulusal ve uluslararası konferans/sertifika programları düzenlenecek.

🏢 Yönetim ve İşleyiş​

• Merkez Müdürü: Fizyoterapi alanında çalışmaları olan tam zamanlı öğretim elemanları arasından Rektör tarafından 3 yıllığına görevlendirilecek.
  • Yönetim ve Danışma Kurulları: Üniversite içinden ve dışından uzman kişilerin katılımıyla oluşturulan kurullar, merkezin eğitim, araştırma ve bütçe planlamalarını organize edecek.

Eğitim Web Akademik Servisi' Alıntı:
Özellikle sağlık bilimleri alanında tercih yapacak lise öğrencilerimize rehberlik eden hocalarımız; Anadolu'daki üniversitelerin bu tarz spesifik "Uygulama ve Araştırma Merkezleri" açması, öğrencilerin pratik eğitimi açısından sizce ne kadar etkili oluyor? Görüşlerinizi bekliyoruz.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar