can

Yönetici
Yönetici
Değerli Öğretmenim,

Normalde aylık ücreti oldukça yüksek olan Canva PRO özelliklerinin tamamı (Arka plan silme, premium şablonlar, sihirli silgi, yapay zeka araçları vb.), MEB öğretmenleri için TAMAMEN ÜCRETSİZDİR.

Bu hakkınızı tanımlamak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli.

📋 Hazırlık: Hangi Belgeyi Yüklemeliyim?​

Başvuru sırasında sizden "Öğretmen olduğunuzu kanıtlayan" bir belge istenecek. Aşağıdakilerden sadece birinin fotoğrafını veya ekran görüntüsünü telefonunuzda/bilgisayarınızda hazır edin:

1. MEBBİS Ekran Görüntüsü: (Kişisel Bilgiler Modülü > Kimlik Bilgileri veya Görev Kaydı ekranı. Adınız, okulunuzun adı ve "Aktif" olduğunuz görünmeli.)
  2. Öğretmen Kimlik Kartı: Ön yüzünün net fotoğrafı.
  3. e-Devlet Belgesi: e-Devlet üzerinden alacağınız "Görev Yeri Belgesi" (Barkodlu olması işi hızlandırır).

🚀 Başvuru Adımları​

1. Adım: Doğru Adrese Gidin​

İnternet tarayıcınızdan canva.com/education (Canva Eğitim) adresine girin.

• Karşınıza çıkan ekranda "Öğretmenler" (Teachers) butonuna tıklayın.
  • Ardından "Doğrulanın" (Get Verified) butonuna basın.

2. Adım: Giriş Yapın veya Üye Olun​

• Eğer halihazırda kullandığınız (ücretsiz) bir Canva hesabınız varsa o hesapla giriş yapın.
  • Yoksa MEB (k12.tr) uzantılı mailinizle veya kişisel Gmail adresinizle yeni üyelik oluşturun. (Kişisel mail de kabul ediliyor, önemli olan belge onayıdır.)

3. Adım: Başvuru Ekranı​

Giriş yaptıktan sonra karşınıza "Ücretsiz Eğitim Paketi Başvurusu" ekranı gelecek.

• Ad-Soyad ve Okul Adı bilgilerini girin.
  • (Eğer okulunuz listede çıkmazsa manuel olarak yazabilirsiniz, sorun değil.)

4. Adım: Belge Yükleme (Kritik Nokta)​

• "Belge Yükle" butonuna basın.
  • Hazırladığınız MEBBİS görüntüsü, Öğretmen Kimlik Kartı veya e-Devlet belgesini seçip yükleyin.
  • Önemli İpucu: Yüklediğiniz belgede Adınız-Soyadınız, Okul Adınız ve Güncel Tarih (veya aktif görevde olduğunuz ibaresi) mutlaka okunabilir olmalı.

5. Adım: Bekleme Süresi​

• "Başvurunuz alındı" mesajını göreceksiniz.
  • Genellikle 24 saat içinde (bazen 1 saatte) mailinize "Hoş Geldiniz! Eğitim hesabınız onaylandı" mesajı gelir.
  • Artık hesabınızdaki "Taç" simgeli tüm ücretli içerikler size ücretsiz!

❓ Sıkça Sorulan Sorular​

S: Başvurum reddedildi, neden?C: Genellikle yüklenen görsel bulanıktır veya tarih güncel değildir. MEBBİS'ten güncel tarihli bir ekran görüntüsü alıp tekrar deneyin.

S: Üniversite hocaları alabilir mi?C: Canva Education öncelikli olarak K-12 (İlkokul, Ortaokul, Lise) öğretmenleri içindir. Akademisyenler için süreç farklıdır (.edu maili gerekebilir).

S: Öğrencilerimi de ekleyebilir miyim?C: Evet! Eğitim hesabınız onaylandıktan sonra "Sınıf Oluştur" diyerek öğrencilerinizi ekleyebilir, onlara ödev verebilir ve onların da Pro özelliklerden faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar