Chp Lideri Özgür Özel’den Öğretmen Maaşları Hakkında Önemli Vaatler

chavush

Yeni Üye
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Öğretmen Maaşı Milletvekili Maaşını Yakalayana Kadar Zam Yok!"

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen 'Öğretmenler Günü Buluşması'nda konuşan CHP Lideri Özgür Özel, öğretmenlerin ekonomik ve mesleki haklarıyla ilgili dikkat çeken vaatlerde bulundu. Özel, öğretmen maaşlarının milletvekili maaşlarına eşitlenene kadar milletvekillerine zam yapılmayacağını taahhüt etti.

Öğretmenler İçin Maaş ve Ekonomik Düzenlemeler

CHP’nin eğitim politikaları kapsamında öğretmenlere yönelik öne çıkan vaatler şu şekilde sıralandı:

• 24 Kasım Öğretmenler Günü İkramiyesi: Tüm öğretmenlere bir maaş tutarında ikramiye verilecek.
  • Güncel Maaş Düzenlemesi: Öğretmenlerin maaş ve ek ders ücretleri günün koşullarına uygun hale getirilecek. Ek ders ücretleri maaşa dahil edilerek emekli aylıklarına yansıtılacak.
  • Yoksulluk Sınırı Üzeri Maaş: Tüm öğretmenlerin yoksulluk sınırının üzerinde maaş alması sağlanacak.
  • Hazırlık Ödeneği Artışı: Eğitim öğretime hazırlık ödeneği bir maaş tutarında olacak ve tüm eğitim çalışanlarına verilecek.
  • Atama Bekleyen Öğretmenler: Ataması yapılmayan 1 milyon öğretmenden, ilk yıl 100 bin öğretmenin ataması gerçekleştirilecek.

Eğitimde Liyakat ve Demokratikleşme

Özel, eğitimde siyasallaşmanın önüne geçileceğini ve öğretmenler üzerindeki antidemokratik baskıların kaldırılacağını belirtti. Ayrıca, şu adımları atacaklarını ifade etti:

• Kamuda ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilerek tüm öğretmenler kadrolu hale getirilecek.
  • Özel sektördeki öğretmenler için taban maaş uygulaması getirilecek ve kamudaki meslektaşlarıyla eşit haklara sahip olmaları sağlanacak.
  • Usta öğreticilere hak ettikleri değer verilecek.
  • Milli Eğitim Bakanlığı’nda liyakat ilkesine dayalı yönetici atamaları yapılacak.
  • ÇEDES gibi uygulamalar ve tarikat-cemaat bağlantılı vakıf protokolleri iptal edilerek öğretmenler yetkili kılınacak.

"Başöğretmenlik" Sıfatı Sadece Atatürk'e Ait Olacak

CHP lideri, başöğretmenlik sıfatının yalnızca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait olduğunu vurgulayarak, bu unvanın herhangi bir şekilde başka uygulamalarla kullanılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

CHP İktidarında Eğitimde Değişim ve Dönüşüm
CHP'nin gelecek dönem Milli Eğitim Bakanı’nın bu vaatleri temel alan bir yol haritası izleyeceğini ifade eden Özel, eğitimdeki kalite sorunlarını çözme ve öğretmenlerin haklarını iyileştirme konusunda kararlı olduklarını belirtti.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar