can

Yönetici
Yönetici
(Bu listeyi kesin ve buzdolabınıza asın!)

1. Çabaya Odaklanın:

"Bu işi bitirmek için ne kadar çok uğraştığını görüyorum."(Sonuç mükemmel olmasa bile emeğini gördüğünü hissettirir.)
2. İlerlemeyi Vurgulayın:

"Hatırlıyor musun, geçen hafta bunu yapamıyordun. Şimdi başardın, gelişim gösterdin!"(Kendisini başkasıyla değil, eski haliyle kıyaslamayı öğretir.)
3. Merak Uyandırın:

"Bu fikri nereden buldun? Bana nasıl yaptığını anlatır mısın?"(Çocuğun düşünce sürecini anlatmasını sağlar ve muhakeme yeteneğini geliştirir.)
4. Sabrını Takdir Edin:

"Parçalar uymadığında sinirlendin ama vazgeçmedin. Denemeye devam etmen harikaydı."(Duygusunu onaylar ve azmini över.)
5. İşbirliği İçin:

"Yardımın işimi çok kolaylaştırdı, teşekkür ederim."(İşe yaradığını hissetmek, çocuğun aidiyet duygusunu güçlendirir.)
6. Detayları Fark Edin:

"Resmindeki ağaçlarda kullandığın yeşilin tonu çok değişik olmuş."(Sadece "Güzel olmuş" demek yerine, dikkatle incelediğinizi gösterir.)
7. Güven Verin:

"Bu sorunu tek başına çözebileceğine inanıyorum. Bir dene bakalım."(Özgüven pompalar ve sorumluluk verir.)
8. Hatayı Fırsata Çevirin:

"Hata yapman sorun değil. Sence bunu düzeltmek için ne yapabiliriz?"(Hata yapmaktan korkmayan, çözüm odaklı çocuklar yetiştirir.)
9. Seçimlerine Saygı Duyun:

"Bu kıyafeti/oyuncağı seçmen çok ilginç. Bunu seçmene ne sebep oldu?"(Kendi kararlarının arkasında durmayı öğretir.)
10. Koşulsuz Sevgi (En Önemlisi):

"Seni izlemek/dinlemek bana çok keyif veriyor."(Bir şey başardığı için değil, sadece var olduğu için değerli olduğunu hissettirir.)

🎨 Tasarım Önerisi (Okul Yönetimi İçin)​

Eğer bunu bir matbaada veya okul yazıcısında bastıracaksanız şu format çok ilgi görür:

• Format: Buzdolabı Magneti veya Kitap Ayracı.
  • Başlık: "Büyüten Sözler"
  • Alt Not: Okulunuzun Logosu ve "Sevgiyle Büyütüyoruz..." sloganı.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar