can

Yönetici
Yönetici
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi’nin açılış töreninde 2025 yılında 1.381 engelli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Erdoğan, "Bakanlığımız çok yakın zamanda duyuruya çıkacak ve başvuruları kabul edecek" ifadelerini kullanarak engelli istihdamına verilen önemi vurguladı.

Esenyurt’a Dev Eğitim Yatırımı
3 Şubat 2025’te hizmete giren külliyede; 345 derslik, 88 laboratuvar, 2 konferans salonu, 500 kişilik kütüphane ve Türkiye’nin en büyük planetaryumu yer alıyor. Erdoğan, "Bu tesislerle gençlerimiz bilimden sanata, spordan teknolojiye eksiksiz eğitim alacak" dedi. 350 metrekarelik planetaryum ve uzay gözlem kulesinin öğrencilerin uzay merakını destekleyeceği belirtildi.

Engelli Öğretmen Atamalarında Rekor Artış
2025’te yapılacak 1.381 engelli öğretmen ataması, MEB’in engelli istihdamına yönelik en yüksek rakamlardan biri olarak dikkat çekiyor. 2023’te 1.200 olan bu sayı, %15 artışla tarihi bir seviyeye ulaştı. Başvuru sürecinin Şubat 2025 içinde başlaması bekleniyor.

Öğretmenlere Şiddet ve Dijital Denetim Vurgusu
Erdoğan, konuşmasında öğretmenlere yönelik şiddetle mücadelede "tavizsiz politika" sözü verirken, dijital platformların yaş sınırı ve denetim mekanizmalarıyla kontrol altına alınacağını duyurdu. "Evlatlarımızı sosyal medyanın tehlikelerinden koruyacağız" diyen Cumhurbaşkanı, ailelere de bu konuda sorumluluk çağrısı yaptı.

Eğitim Bütçesi 22 Yılda 291 Kat Arttı
2002’de 7,5 milyar TL olan eğitim bütçesinin 2025’te 2,186 trilyon TL’ye ulaştığını hatırlatan Erdoğan, "Eğitim altyapısını güçlendirmek için yatırımlarımız sürecek" mesajını verdi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar