can

Yönetici
Yönetici
EKYS 2025’e Son Başvuru Şansı: İdareci Olmak İsteyen Öğretmenlere Yeni Fırsatlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrolarında yönetici olmak isteyen öğretmenler için düzenlenen Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS), son kez 2025 yılında gerçekleştirilecek. Bu sınav, MEB'in mevcut yönetici atama sisteminde son uygulama olacak ve 2 Mart 2025'te yapılacak. Peki, EKYS’nin yerine gelecek yeni yönetici atama sistemi nasıl olacak? İşte tüm detaylar...

EKYS Yerine Gelecek Yeni Sistem

2025 yılının Şubat ayında son kez uygulanacak olan EKYS sınavı sonrası, öğretmenlerin yönetici olarak atanma süreci değişiyor. MEB’in hazırladığı yeni yönetici atama sistemi kapsamında, öğretmenler için oluşturulan Akademi aracılığıyla bir dizi değerlendirme aşaması planlanıyor.

Yeni Yönetici Atama Kriterleri Neler Olacak?

MEB tarafından duyurulan yeni sistemde, okul müdürü veya müdür yardımcısı olarak atanacak adayların öncelikle Akademi tarafından düzenlenecek olan yönetici yetiştirme programına katılmaları gerekiyor. Adaylar, yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olmalı ve 60 puan ve üzeri alarak programda başarılı sayılmalı. Başarı puanı, sözlü ve yazılı sınav puanlarının ortalaması ile belirlenecek.

İşte yeni sistemde öne çıkan kriterler:

1. Yönetici Yetiştirme Programı: Adayların Akademi tarafından düzenlenen eğitim programına katılması zorunlu olacak. Bu programa katılım, yazılı veya sözlü sınavdan en az 60 puan almış adaylar arasından seçilerek yapılacak.
  2. Görevlendirme Süresi ve Yeniden Atama: Yöneticiler dört ders yılı boyunca görev yapacak. Aynı eğitim kurumunda en fazla sekiz ders yılı çalışabilecekler.
  3. Başarı Kriterleri: Yeni görevlendirme aşamalarında Bakanlıkça belirlenen başarı kriterleri dikkate alınacak. Bu görevlendirmeler, özlük hakları veya terfi gibi haklar kazandırmayacak.
  4. Bakanlık Yönetmeliği: Yönetici olarak atanacak adayların seçim sürecine ilişkin tüm detaylar Bakanlık tarafından çıkarılacak yönetmelikte belirtilecek.
MEB EKYS 2025 Sınav Tarihi ve Başvuru Süreci

2025 yılındaki EKYS sınavı için başvurular 15-21 Ocak 2025 tarihleri arasında alınacak. Son kez düzenlenecek bu sınava katılmak isteyen adaylar, belirtilen tarihlerde başvurularını tamamlamalı.

• Sınav Tarihi: 2 Mart 2025
  • Sonuçların Açıklanma Tarihi: 21 Mart 2025
EKYS Başvuruları İçin Kaçırılmaması Gereken Tarihler!

ÖSYM tarafından açıklanan 2025 sınav takvimi doğrultusunda, EKYS’ye başvurmak isteyen adayların Ocak ayında başvurularını yapmaları ve sınav için hazırlıklarını tamamlamaları önemli. Bu tarihlerin yanı sıra, MEB’in yeni atama sistemi ve Akademi süreci için hazırlıkların 2025 yılı itibarıyla netleşmesi bekleniyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar