Kimya eğitimi ve diğer disiplinlerde öğrenci öğrenimini destekleyen, yapay zekâ tabanlı çeşitli ücretsiz platformlar bulunmaktadır. Bu platformlar, öğretmenlere ders planlamadan öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını anlamaya kadar geniş bir yelpazede yardımcı olmaktadır. Aşağıda bu platformların öne çıkan özellikleri ve kullanımları hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır:
Özellikler:
Özellikler:
Özellikler:
Özellikler:
Özellikler:
Özellikler:
Özellikler:
Özellikler:
Özellikler:
Özellikler:
1. Gradescope: Not Verme Sürecinde Akıllı Çözümler
Gradescope, öğretmenlerin notlama işlemlerini kolaylaştırmak için yapay zekâ destekli bir araçtır. Kâğıt tabanlı sınavlar, çevrimiçi ödevler ve projeler için uygun olan bu platform, öğretmenlere zaman ve enerji tasarrufu sağlamaktadır.Özellikler:
- Yapay zekâ destekli ve manuel soru gruplama,
- Öğrenciye özel süre uzatımları,
- Verimlilik ve adil değerlendirme araçları,
- Notlama sürecinde daha az hata ve daha hızlı sonuçlar.
Gradescope, öğretmenlerin özellikle kâğıt yoğun iş yükünü azaltmak için etkili bir yardımcıdır.
2. Nuance Dragon Speech Recognition: Ses ile Yazıya Döküm
Nuance Dragon, konuşmayı yazıya döken bir yazılımdır ve özellikle yazmakta zorlanan veya erişilebilirlik ihtiyaçları olan öğrenciler için tasarlanmıştır.Özellikler:
- Dakikada 160 kelimeye kadar yazıya döküm,
- %99 doğruluk oranı,
- Ders planlarını ve müfredatları hızla dikte etme,
- Sözlü komutlarla kullanıcı dostu erişilebilirlik.
Öğretmenler ve öğrenciler, bu araç sayesinde zaman kazanarak içerik hazırlamada daha verimli olabilirler.
3. Ivy ChatBot: Eğitim Kurumları için Akıllı Sohbet Robotu
Ivy, üniversite süreçlerini kolaylaştıran bir sohbet robotudur. Başvuru formları, kayıt bilgileri ve öğrenim ücretleri gibi konular hakkında bilgi sağlarken veri toplamaya da yardımcı olur.Özellikler:
- Çok dilli destek,
- Canlı sohbet ve SMS ile iletişim,
- Öğrenci deneyimini kişiselleştirme.
Ivy, üniversite adaylarının bilgiye kolayca ulaşmasını sağlayarak kurumsal süreçleri hızlandırmaktadır.
4. Altitude Learning: Müfredat Yönetimi ve Planlama
Altitude Learning, eğitimciler için kapsamlı bir bulut tabanlı platform sunar. Öğrencilerin ilerlemesini izlemek ve eğitim deneyimlerini geliştirmek için tasarlanmıştır.Özellikler:
- Ders planlama ve sunma,
- Öğrenci değerlendirme araçları,
- Eğitimciler arasında iş birliği imkânı.
Platform, öğretmenlerin idari görevlerini azaltırken öğrencilerin daha iyi bir öğrenme deneyimi yaşamasını sağlar.
5. Cognii: Yazma ve Bağımsız Öğrenme Desteği
Cognii, öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmek için yapay zekâ destekli kişiselleştirilmiş geri bildirimler sunar.Özellikler:
- Doğal dil işleme (NLP) ile yazılı içerik analizi,
- Gerçek zamanlı sınıf içi yardım,
- Etkileşimli özel dersler.
Öğrencilerin karmaşık kavramları anlamalarına ve yazılı anlatımda ustalaşmalarına yardımcı olur.
6. Knowji: Kelime Öğreniminde Eğlenceli Yaklaşım
Knowji, kelime dağarcığını geliştirmek isteyenler için kapsamlı bir öğrenme platformudur.Özellikler:
- Bilgi kartları, oyunlar ve sınavlar,
- Kullanıcı dostu, eğlenceli ve etkileşimli içerik,
- Bireysel öğrenme hızına uyum sağlayan yapay zekâ algoritmaları.
Dil becerilerini geliştirmek isteyen bireyler için idealdir.
7. Querium: STEM Becerilerinde Uzmanlaşma
Querium, matematik ve STEM alanlarında öğrencilerin öğrenme hızını artırmayı hedefleyen yapay zekâ destekli bir platformdur.Özellikler:
- Adım adım rehberlik sunan sanal öğretmen,
- Öğrenme alışkanlıkları ve gelişim alanları hakkında öğretmenlere iç görüler.
Bu platform, özellikle bireysel öğrenme ihtiyaçlarına odaklanmaktadır.
8. Century Tech: Kişiselleştirilmiş Eğitim Deneyimi
Century Tech, bilişsel nörobilim ve veri analitiği kullanarak kişiselleştirilmiş öğrenme planları sunar.Özellikler:
- Öğrenci ilerlemesini izleme,
- Öğretmenlere özel geri bildirim ve kaynaklar sağlama.
Bireysel öğrenim süreçlerini geliştirmek için etkili bir araçtır.
9. ALEKS: Ustalık Temelli Öğrenme Yaklaşımı
ALEKS, kimya ve diğer bilim alanlarında kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunar.Özellikler:
- Uyarlanabilir değerlendirmeler,
- Gerçek zamanlı geri bildirim ve açıklamalar,
- Konu üzerinde ustalık sağlama sistemi.
Öğrenciler, her konuyu tam anlamadan bir sonraki konuya geçmediği için öğrenme süreci derinleşir.
10. Smart Sparrow: Özelleştirilebilir Öğrenme Deneyimi
Smart Sparrow, eğitimcilerin interaktif ve kişiselleştirilmiş kurslar hazırlamasına olanak tanır.Özellikler:
- Özelleştirilebilir şablonlar,
- Multimedya kaynakları ve interaktif değerlendirmeler,
- Gerçek zamanlı öğrenci performansı analizi.
Çevrimiçi öğrenme için güçlü bir platformdur.