Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2025 sınavı için tarih merakla bekleniyordu. 2025 yılı için LGS sınav tarihi ve başvuru tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi olarak açıklandı. ÖSYM sınav takvimiyle birlikte, MEB’in açıklamaları da gündemdeki yerini aldı. Peki, 2025 LGS ne zaman yapılacak? LGS başvuru süreci ne zaman başlayacak? İşte bu soruların cevabı ve daha fazlası:
LGS 2025 Sınav Tarihi Belli Oldu!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için LGS sınavının 15 Haziran 2025 tarihinde yapılacağını duyurdu. Bu sınav, ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin, liselere geçiş için gireceği merkezi sınav olacak. 2025 LGS, önceki yıllarda olduğu gibi aynı sistemle uygulanacak ve sınavdaki sorular, 8. sınıf müfredatına dayalı olacak.LGS 2025 Başvuru Tarihleri Ne Zaman?
LGS başvuruları için MEB tarafından belirlenen tarih aralıkları henüz açıklanmadı. Ancak, genellikle başvurular sınav tarihinden birkaç ay önce yapılmaktadır. 2025 LGS başvurularının 2025 yılının ilk aylarında başlaması bekleniyor. Adayların, başvuru sürecine dair ayrıntıları MEB'in resmi web sitesinden takip etmeleri önerilir.LGS Sınavı Kaç Oturumda Gerçekleşecek?
2025 LGS, iki oturum şeklinde yapılacak. İşte detaylar:- Birinci Oturum (Sözel Alan): 09:30’da başlayacak ve Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil derslerinden sorular sorulacak. Bu oturumda 75 dakika süre verilecek.
- İkinci Oturum (Sayısal Alan): 11:30’da başlayacak ve Matematik ile Fen Bilimleri derslerinden sorular sorulacak. Bu oturumda ise 80 dakika süre tanınacak.
LGS Soru Dağılımı
2025 LGS soru dağılımı şu şekilde olacak:- Birinci Oturum (Sözel Alan):
- Türkçe: 20 soru
- T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 10 soru
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 10 soru
- Yabancı Dil: 10 soru
Toplam: 50 soru
- İkinci Oturum (Sayısal Alan):
- Matematik: 20 soru
- Fen Bilimleri: 20 soru
Toplam: 40 soru