MEB Hizmet Belgesi, genellikle öğretmenlerin ve diğer Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının terfi veya emeklilik gibi süreçlerde ihtiyaç duyduğu önemli bir belgedir. Bu belgeyi almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: MEBBİS Sistemine Giriş Yapın
Adım 5: Raporu Oluşturun
Adım 6: Belgeyi İndirin veya Yazdırın
Notlar ve İpuçları:
Adım 1: MEBBİS Sistemine Giriş Yapın
- MEBBİS'e (Milli Eğitim Bilişim Sistemi) kurumsal kullanıcı kimliği ile giriş yapın.
- Sol taraftaki menüden "E-Personel" modülünü seçin.
- Gerekli personeli bulmak için filtreleme seçeneklerini kullanarak arama yapın.
- Aradığınız personeli bulduktan sonra, onun bilgilerine erişmek için solunda bulunan klasör simgesini seçin.
- Ardından, "Görev Bilgileri" ve "Görev Kaydı" seçeneklerini sırasıyla tıklayın.
- Son olarak, "Rapor Al" butonuna tıklayın.
Adım 5: Raporu Oluşturun
- Rapor oluşturma ekranında, "ÖZEK0015 Rapor Kodlu Hizmet Belgesi"ni seçin.
- Karşınıza gelen ekranda gerekli bilgileri doldurun (seçenekleri boş bırakabilirsiniz) ve "Tamam" butonuna tıklayın.
Adım 6: Belgeyi İndirin veya Yazdırın
- Rapor oluşturulduktan sonra, belgeyi PDF, Excel veya Word formatında bilgisayarınıza indirin.
- Belgeyi yazdırmadan önce her sayfayı parafleyin, ilgili yerlere imza atın ve mühürleyin.
Notlar ve İpuçları:
- Belgeyi bilgisayarınıza indirmeden önce yazdırmayın, aksi takdirde sadece web sitesinin görüntüsü alınır.
- Belgenin her sayfasını imzaladığınızdan ve mühürlediğinizden emin olun.
- Eğer belgede eksik veya hatalı bilgi varsa, ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçin ve güncelleme talep edin.
- Hizmet Belgesi ile Hizmet Cetveli arasındaki fark nedir?
- İki belge aynıdır; eski adı Hizmet Cetveli iken yeni adı Hizmet Belgesidir.
- Hizmet Belgesini MEBBİS dışında hazırlayabilir miyim?
- Hayır, şu anda MEBBİS üzerinden alınmayan Hizmet Belgesi geçerli değildir. Öğretmenlerin veya diğer çalışanların kendi hesaplarıyla bu belgeyi çıkarmaları mümkün değildir.
- SGK Hizmet Cetveli ile MEBBİS Hizmet Cetveli arasında fark var mıdır?
- Evet, bu iki belge farklıdır. SGK Hizmet Cetveli HİTAP sistemi üzerinden çıkarılmaktadır.