Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dijital altyapısını güçlendirmek ve bilgi teknolojileri alanındaki insan kaynağını artırmak amacıyla merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu. Alım, özellikle kritik teknik alanlara yönelik olarak planlandı.
MEB tarafından yapılan açıklamaya göre;
Personel alımı, MEB’in dijital sistemlerinin güvenliği ve sürekliliği açısından kritik öneme sahip alanları kapsıyor:
Bu alım;
hedefliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatına yönelik bu bilişim personeli alımı, kamu bilişim alanında çalışmak isteyen nitelikli uzmanlar için önemli bir fırsat sunuyor. Özellikle siber güvenlik, veri tabanı ve ağ yönetimi alanlarında kariyer hedefleyen adaylar için dikkatle takip edilmesi gereken bir ilan niteliği taşıyor.
14 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alınacak
MEB tarafından yapılan açıklamaya göre;
- Toplam 14 sözleşmeli bilişim personeli istihdam edilecek.
- Görevlendirmeler merkez teşkilatı bünyesinde yapılacak.
- Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında gerçekleştirilecek.
Alım Yapılacak Pozisyonlar
Personel alımı, MEB’in dijital sistemlerinin güvenliği ve sürekliliği açısından kritik öneme sahip alanları kapsıyor:
Siber Güvenlik Uzmanı
- Kurumsal sistemlerin siber tehditlere karşı korunması
- Güvenlik açıklarının tespiti ve önlenmesi
- Olay müdahale ve risk analizi çalışmaları
Veri Tabanı Uzmanı
- Büyük ölçekli veri tabanlarının yönetimi
- Performans, yedekleme ve veri güvenliği süreçleri
- e-Okul, MEBBİS gibi kritik sistemlerin veri altyapısı
Ağ (Network) Uzmanı
- Kurumsal ağ altyapısının kurulumu ve yönetimi
- Sistem sürekliliği ve erişim güvenliği
- Ağ performansının izlenmesi ve iyileştirilmesi
Alım Süreci ve Değerlendirme
- Adayların KPSS puanı ve mesleki tecrübesi esas alınacak.
- Belirli bir KPSS puan türü ve taban puan şartı aranacak.
- KPSS puanına göre sıralanan adaylar sözlü ve/veya uygulamalı sınava davet edilecek.
- Nihai değerlendirme; teknik bilgi, mesleki yeterlilik ve alan deneyimi üzerinden yapılacak.
Kimler Başvurabilir?
- Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve ilgili bölümlerden mezun olanlar
- Alanında belirli süre mesleki deneyime sahip adaylar
- Güncel teknolojilere ve kamu bilişim mevzuatına hâkim kişiler
Bu alım;
- MEB’in dijital dönüşüm projelerini güçlendirmeyi
- Eğitim bilişim sistemlerinin güvenliğini ve sürekliliğini artırmayı
- Siber tehditlere karşı kurumsal dayanıklılığı yükseltmeyi
- Büyük ölçekli öğrenci ve personel verilerinin etkin yönetimini
hedefliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatına yönelik bu bilişim personeli alımı, kamu bilişim alanında çalışmak isteyen nitelikli uzmanlar için önemli bir fırsat sunuyor. Özellikle siber güvenlik, veri tabanı ve ağ yönetimi alanlarında kariyer hedefleyen adaylar için dikkatle takip edilmesi gereken bir ilan niteliği taşıyor.