Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da düzenlenen Maarif Kongresi ve Yakutiye Medresesi’ndeki Öğretmenler Odası Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, 2025 yılı itibarıyla yaklaşık 300 bin öğretmenin ünvan alacağını belirterek, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılan düzenlemelere ve öğretmenlerle birebir yapılan görüşmelerin sonuçlarına değindi.
Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Ünvan Düzenlemeleri
Bakan Tekin, 2025 yılının başından itibaren 300 bin öğretmenin uzman veya başöğretmen unvanı alacağını söyledi. Bu düzenlemenin, Öğretmenler Odası Toplantılarında öğretmenlerin ilettiği talepler üzerine şekillendiğini vurguladı. Daha önce 20 yılını dolduran öğretmenlerin uzman, 30 yılını dolduranların ise başöğretmen olabildiğini hatırlatan Bakan Tekin, bu sürecin öğretmenlerden gelen geri bildirimlerle yeniden ele alındığını ifade etti.
“Öğretmenler Odası Buluşmalarını Önemsiyoruz”
Göreve başladığı Haziran 2023’ten bu yana düzenli olarak Öğretmenler Odası buluşmaları gerçekleştirdiğini belirten Tekin, bu toplantıların sahadaki uygulamaların eksiklerini tespit etmede ve yeni düzenlemeler için ilham kaynağı olmasında büyük katkı sağladığını söyledi. Öğretmenlerin projelerini ve kişisel taleplerini paylaştığı bu ortamların, Bakanlık politikalarını zenginleştirdiğini dile getirdi.
Yerelden Ulusala Uzanan Projeler
Bakan Tekin, bir öğretmenin deprem bölgesinde başlattığı "Yetim Projesi" gibi yerel çalışmaların, Türkiye geneline yayılması konusunda Bakanlık olarak destek verdiklerini ifade etti. Bu tür projelerin hem eğitim sistemine hem de topluma önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Öğretmenler Gününe Özel Etkinlikler
Bakan Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün sembolik bir tarih olduğunu ve kutlamaları bir haftaya yayma çabasında olduklarını söyledi. Bu kapsamda Maarif Kongresi gibi etkinliklerle öğretmenlerin katkılarını daha geniş platformlarda paylaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.