Millî Eğitim Bakanlığından "Yapay Zekâ Ve Büyük Veri" Hamlesi

can

Yönetici
Yönetici
Katılım
20 Ara 2023
Mesajlar
497
Tepkime puanı
13
Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimde dijitalleşme sürecini hızlandırmak ve veriye dayalı karar alma süreçlerini güçlendirmek amacıyla Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığını kurdu. Bu yeni birim, eğitimde yapay zekâ uygulamalarının kullanım alanlarını belirleyecek, büyük veri analizi ile eğitim süreçlerini optimize edecek ve yapay zekâ okuryazarlığını artırmaya yönelik eğitim programları geliştirecek.


Eğitimde Yapay Zekâ ve Büyük Veri Kullanımı


Yeni kurulan birim, yapay zekâ destekli sistemlerin eğitimde nasıl daha etkin kullanılabileceğini araştırarak stratejiler geliştirecek. Öğretmen, öğrenci ve veliler için yapay zekâ tabanlı dijital eğitim araçları ve öğretim materyalleri hazırlanacak. Ayrıca, yapay zekânın eğitim alanında etik kullanımı için standartlar belirlenecek.


Veri Güvenliği ve Yapay Zekâ Destekli Eğitim Modelleri


Bakanlık, eğitimde veri güvenliği ve gizliliğini sağlamak amacıyla gerekli düzenlemeleri hayata geçirecek. Makine öğrenmesi ve büyük veri analizi kullanılarak öğretmenlerin, öğrencilerin ve eğitim yöneticilerinin karar alma süreçleri daha verimli hale getirilecek. Ayrıca, bilgi yönetim sistemlerinde yapay zekâ destekli çözümler geliştirilecek.


Ulusal ve Uluslararası İş Birlikleri


Millî Eğitim Bakanlığı, yapay zekâ ve büyük veri odaklı projelerde OECD ve UNESCO gibi uluslararası kuruluşlarla iş birlikleri yapacak. Bu kapsamda eğitimde yapay zekâ ekosistemi güçlendirilerek en iyi uygulamaların paylaşılması sağlanacak.


Bu yeni girişimle, Millî Eğitim Bakanlığı, dijital dönüşümü destekleyerek eğitimde kaliteyi artırmayı ve yapay zekâ teknolojilerini en etkin şekilde kullanmayı hedefliyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst