Milli Eğitim Bakanlığı, 2025 Sonuna Kadar Öğretmen Dışı MEB Personeline Öğretmenevlerinde Yüzde 50 İndirim Sağlayacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 18 Aralık 2024 tarihli yazısıyla, öğretmenevlerinde sadece öğretmenlere değil, MEB’in tüm personeline yüzde 50 indirim uygulanacağını duyurdu. Bu uygulama, öğretmen dışındaki MEB çalışanlarını da kapsayacak şekilde genişletilerek 2025 yılı sonuna kadar devam edecek.
İndirim 2025 Yılına Kadar Geçerli
Milli Eğitim Bakanlığı, tüm personeline yönelik olarak, öğretmenevi ve akşam sanat okullarındaki konaklama hizmetlerinde yüzde 50 indirim uygulanacağını açıkladı. Bu indirim, daha önce yapılan rezervasyonlar iptal edilmeden ve konaklama ücretlerinde maliyet bedellerinin altında kalmadan, sivil misafirlere uygulanan hizmet bedelleri üzerinden uygulanacak. Kahvaltı hizmeti ise indirim kapsamına dahil edilmeyecek.
İndirimli Konaklama Hizmeti Kimleri Kapsıyor?
Bu uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenler ile diğer eğitim personelini kapsıyor. Bakanlık, öğretmenevi ve akşam sanat okullarının asli fonksiyonlarının eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirterek, bu indirimle hem öğretmenlerin hem de diğer personelin konaklama ihtiyaçlarını daha uygun fiyatlarla karşılamayı hedefliyor.
İndirim Uygulaması Nasıl İşleyecek?
- Kimler Faydalanacak?: Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan tüm personel (öğretmen ve diğer kadrolarda çalışan bütün personel).
- Geçerlilik Süresi: 2025 yılı sonuna kadar.
- İndirim Kapsamı: Konaklama ücretlerinde yüzde 50 indirim, ancak kahvaltı hariç olacak.
- Öncelikli Kullanım: Öğretmenevi ve akşam sanat okulları, eğitim çalışanları ve yakınlarına öncelik tanıyacak.
MEB Personeline Konaklama Kolaylığı
MEB’in öğretmenevi ve akşam sanat okulları, özellikle öğretmenlerin görev yaptıkları illerde konaklama ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli bir rol üstleniyor. Bu indirimli konaklama hizmeti, MEB personelinin eğitim-öğretim süreçlerinde kesintiye uğramadan çalışabilmesi için önemli bir katkı sağlıyor. Bakanlık, bu uygulamanın 2025 yılı boyunca devam edeceğini ve gerekli tedbirlerin ilgili valiliklerce alınması gerektiğini belirtti.