Ösym’den Kpss İçin Yeni Karar: Eğitim Bilimleri Sınavı Kalktı Mı? Meb Akademi Giriş Sınavı (Ags) Nedir, Ne Zaman Yapılacak?

can

Yönetici
Yönetici
KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nın kaldırıldığına dair karar ve ÖSYM’nin yeni sınav takvimi, adaylar arasında merak uyandırdı. Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) Eğitim Bilimleri oturumu 2025 yılı itibarıyla sınav takviminde yer almayacak. Yerine, Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği MEB Akademi Giriş Sınavı (AGS) getirildi. İşte detaylar:

KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı Kaldırıldı

ÖSYM, 2025 sınav takviminde KPSS Eğitim Bilimleri oturumunun bulunmadığını açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte, adayların pedagojik bilgi ve alan yeterliliklerini ölçmeye yönelik olan Eğitim Bilimleri Sınavı yerine, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecek olan Akademi Giriş Sınavı (AGS) devreye girecek.

MEB Akademi Giriş Sınavı (AGS) Nedir?

MEB Akademi Giriş Sınavı, adayların mesleki yeterlilikleri ve alan bilgilerini ölçmek amacıyla hazırlanan yeni bir sınavdır. Sınavda başarılı olan adayların pedagojik yeterlilikleri göz önüne alınarak, eğitim alanında görev yapmaları için gerekli olan şartlar değerlendirilecek.

MEB AGS Ne Zaman Yapılacak?

2025 yılında ilk kez uygulanacak olan MEB Akademi Giriş Sınavı, 13 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav başvuruları 8-20 Mayıs 2025 tarihleri arasında alınacak olup, geç başvuru tarihi ise 28 Mayıs 2025 olarak belirlendi. Sınav sonuçları, 13 Ağustos 2025 tarihinde açıklanacak.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar