Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Servisinde Tutulması Gereken Dosyalar

can

Yönetici
Yönetici
Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde düzenli ve etkili bir hizmet sunulabilmesi için belirli dosyaların tutulması gereklidir. Bu dosyalar, hem hizmetlerin daha verimli olmasını sağlar hem de resmi gerekliliklerin yerine getirilmesine yardımcı olur. Aşağıda, rehberlik ve psikolojik danışma servisinde tutulması gereken dosyaların detaylı bir listesi ve açıklamaları bulunmaktadır.

1. Plan-Program Dosyası

• Yıllık Çalışma Programı: Rehberlik servisinin yıl boyunca gerçekleştireceği faaliyetlerin planı.
  • Sınıf Rehberlik Planları ve Etkinlik Dosyası: Her sınıf için rehberlik programları ve yapılan etkinlikler.
  • Yıl Sonu Raporları Dosyası: Yılın sonunda yapılan tüm faaliyetlerin raporları.
  • Okul Rehberlik Faaliyet Raporu Dosyası: Okul çapında yapılan rehberlik faaliyetlerinin raporlanması.
  • Sınıf Yıl Sonu Faaliyet Raporu Dosyası: Her sınıfın yıl boyunca yaptığı faaliyetlerin raporları.

2. Eylem Planları Dosyası

• Krize Müdahale Eylem Planı: Kriz durumlarında izlenecek yol haritası.
  • Şiddetin Önlenmesi Eylem Planı: Okulda şiddetin önlenmesine yönelik stratejiler.
  • Psikososyal Müdahale Eylem Planı: Öğrencilere yönelik psikososyal destek hizmetleri.

3. Gelen – Giden Evrak Dosyası

Tüm resmi yazışmaların düzenli olarak saklanacağı dosya.

4. Komisyon Tutanakları Dosyası

• Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Komisyonu Tutanakları: Hizmetlerin yürütülmesinde görev alan komisyonun tutanakları.
  • Okul Psikososyal Müdahale Ekibi Tutanakları: Psikososyal müdahalelere ilişkin ekip tutanakları.
  • Diğer Komisyon Tutanakları: Servisle ilgili diğer komisyonlardan gelen tutanaklar.

5. Görüşme Dosyası

• Öğrenci Görüşmeleri: Öğrencilerle yapılan bireysel görüşmelerin dosyalanması.
  • Veli Görüşmeleri: Velilerle yapılan görüşmelerin kaydı.

6. Faaliyet Dosyası

• Seminer, Konferans, Gezi: Eğitimle ilgili seminer, konferans ve gezilerle ilgili belgeler.
  • Toplantılar: Okul içi veya okul dışı toplantılara ilişkin dokümanlar.
  • Aile ve Öğretmen Eğitimi: Aile ve öğretmenler için düzenlenen eğitimler hakkında belgeler.

7. Sınıf Dosyası

Her sınıf için ayrı dosyalar oluşturulacak ve şu belgeler bulunacaktır:

• Ölçek ve Envanter Değerlendirme Sonuçları: Öğrencilerin değerlendirme sonuçları.
  • Görme Taraması Sonuçları: Öğrencilerin görme taramaları ile ilgili belgeler.

8. Sınıf Haritası Belirleme Formu

Sınıflarda yapılacak değerlendirmeler için harita belirleme formu.

9. Kaynaştırma Öğrenci Dosyası

Kaynaştırma öğrencileri için ayrı dosyalar oluşturulacak ve şu belgeleri içerecektir:

• Özürlü Sağlık Kurulu Raporu: Öğrencinin sağlık durumu ile ilgili raporlar.
  • Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Kararı: Öğrencinin özel eğitim ihtiyaçlarını belirleyen raporlar.
  • BEP: Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı.
  • Destek Eğitim Odası Çalışma Planı: Kaynaştırma öğrencileri için özel olarak hazırlanmış planlar.
  • Farklı Kurumlardan Gelen Raporlar ve Yapılan Çalışmalar: Diğer kurumlardan gelen raporlar ve çalışmalar.

10. Üstün Yetenekli Öğrenci Dosyası

Üstün yetenekli öğrenciler için ayrı dosyalar oluşturulacak ve şu belgeleri içerecektir:

• Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Kararı: Üstün yetenekli öğrencilerin değerlendirme kararları.
  • ZEP: Zeka ve eğitimsel değerlendirme raporu.
  • Farklı Kurumlardan Gelen Raporlar ve Yapılan Çalışmalar: Üstün yetenekli öğrencilerin farklı kurumlar tarafından yapılan değerlendirmeleri.

11. Mevzuat Dosyası

• Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği
  • Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği
  • Psikososyal Müdahale Hizmetleri Genelgesi (2002/11)
  • Okul Türüne Göre Yönetmelikler: Okulöncesi, temel eğitim ve ortaöğretim yönetmelikleri.
  • Uyuşturucu ve Madde Kullanımı İle Mücadele Genelgesi (2014/20)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar