can

Yönetici
Yönetici
Değerli Zümrelerim,

Yerli Malı Haftası'nı (Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası) bu yıl bir oyuna dönüştürmeye ne dersiniz? Öğrencilerinize "Yiyin" demek yerine, onlara birer "Yerli Malı Dedektifi" görevi verin.

İşte Word veya Canva'da kolayca hazırlayıp çıktı alabileceğiniz "Yerli Malı Pasaportu" etkinliğinin detayları:

🎫 Etkinlik: Yerli Malı Pasaportu​

Hazırlık:Bir A4 kağıdını ortadan ikiye katlayarak küçük bir kitapçık (pasaport) oluşturun. Ön kapağına "TÜRKİYE CUMHURİYETİ YERLİ MALI PASAPORTU" yazın ve öğrencinin fotoğrafını yapıştırması için bir kutu çizin.

Pasaportun İçindeki 4 Büyük Görev (Vize):Öğrenciler bu hafta boyunca aşağıdaki 4 görevi tamamladıkça, pasaportlarına öğretmen tarafından "Yıldız/Kaşe" basılır. 4 yıldızı toplayan "Yerli Malı Elçisi" rozeti kazanır.

📌 Görev 1: Barkod Avcısı​

• Açıklama: Evde veya markette barkodu "868" veya "869" ile başlayan 3 farklı ürün bul.
  • Kanıt: Ürünlerin adını pasaportundaki boşluğa yaz veya ambalajını kesip yapıştır.

📌 Görev 2: Coğrafya Gezgini​

• Açıklama: Türkiye'nin 3 farklı şehrinde meşhur olan bir yiyeceği öğren.
  • Örnek: Malatya - Kayısı, Rize - Çay, Gaziantep - Baklava.
  • Kanıt: Şehirleri ve ürünleri pasaportuna not et.

📌 Görev 3: Kumbara Dostu​

• Açıklama: "Tutum" haftası olduğu için, bu hafta harçlığının küçük bir kısmını hiç harcamadan kumbarana at.
  • Kanıt: Kumbaranın fotoğrafını çek veya ailenden imza al.

📌 Görev 4: Yerli Lezzet Tadımı​

• Açıklama: Daha önce hiç yemediğin bir yerli meyveyi (Örn: Hünnap, Muşmula, Cennet Hurması vb.) tat.
  • Kanıt: Tadının nasıl olduğunu (ekşi, tatlı, buruk) pasaportuna bir cümleyle yaz.

🏆 Sonuç ve Ödül​

Hafta sonunda pasaportlarını dolduran öğrenciler için akıllı tahtadan açacağınız bir "Tebrik Marşı" eşliğinde "Yerli Malı Elçisi Sertifikası" verebilirsiniz.

Bu etkinlik sayesinde çocuklar;

1. Barkod okumayı öğrenir.
  2. Ülke coğrafyasını tanır.
  3. Tasarruf bilinci kazanır.
Sizce bu pasaporta başka hangi görevler eklenebilir? Yorumlarda fikirlerinizi bekliyorum! 👇

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar