Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ile İlkokul 1. Sınıflara Özel Etkinlik Fasikülleri Hazırlandı

can

Yönetici
Yönetici
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik Türkçe, matematik ve hayat bilgisi dersleri için etkinlik fasikülleri yayımladı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, öğrenme süreçlerini daha etkin ve verimli hale getirmeyi hedefliyor. Hazırlanan fasiküller, öğrencilerin Türkçe dört dil becerisini geliştirmesi, matematiksel beceriler kazanması ve sosyal-duygusal öğrenme süreçlerini desteklemesi amacıyla düzenlendi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin Temel Amaçları

Yeni müfredat, öğrencilerin:

• Türkçeyi doğru ve etkili kullanması,
  • Özgürce düşüncelerini ifade etmesi,
  • Sosyal ve duygusal becerilerinin geliştirilmesi,
  • Kavramsal ve matematiksel yetkinliklerini güçlendirmesi,
  • Günlük yaşamla ilişkili problem çözme, veri ile çalışma ve matematiksel araçları kullanma becerilerini geliştirmesi üzerine kurgulandı.
Bu kapsamda, sınıf ortamında aktif katılımı artıran, motivasyon sağlayan ve biçimlendirici değerlendirme etkinliklerine yer veren bir yaklaşım benimsendi.

Fasiküllerin İçeriği ve Süreç Odaklı Değerlendirme

Hazırlanan fasiküllerde:

• Türkçe derslerinde dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini destekleyici etkinlikler,
  • Matematik derslerinde problem çözme, veri ile çalışma ve teknoloji kullanımı,
  • Hayat bilgisi derslerinde sosyal ve duygusal öğrenme süreçleri yer alıyor.
Ölçme ve değerlendirme yöntemleri, öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına ve çevresel faktörlere uygun şekilde çeşitlendirilmiş olup, günlük yaşam problemleriyle ilişkili görevler sunuluyor.

Sürekli Güncellenen Fasiküller

Fasiküller, belirli aralıklarla güncellenerek yayımlanmaya devam edecek. Öğrencilerin bu materyaller sayesinde yeni müfredata uyum sağlaması ve eğitim süreçlerine aktif katılım göstermesi hedefleniyor.

Fasiküllere erişmek için tıklayınız.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar