Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik Türkçe, matematik ve hayat bilgisi dersleri için etkinlik fasikülleri yayımladı.
2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, öğrenme süreçlerini daha etkin ve verimli hale getirmeyi hedefliyor. Hazırlanan fasiküller, öğrencilerin Türkçe dört dil becerisini geliştirmesi, matematiksel beceriler kazanması ve sosyal-duygusal öğrenme süreçlerini desteklemesi amacıyla düzenlendi.
Fasiküllere erişmek için tıklayınız.
2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, öğrenme süreçlerini daha etkin ve verimli hale getirmeyi hedefliyor. Hazırlanan fasiküller, öğrencilerin Türkçe dört dil becerisini geliştirmesi, matematiksel beceriler kazanması ve sosyal-duygusal öğrenme süreçlerini desteklemesi amacıyla düzenlendi.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin Temel Amaçları
Yeni müfredat, öğrencilerin:- Türkçeyi doğru ve etkili kullanması,
- Özgürce düşüncelerini ifade etmesi,
- Sosyal ve duygusal becerilerinin geliştirilmesi,
- Kavramsal ve matematiksel yetkinliklerini güçlendirmesi,
- Günlük yaşamla ilişkili problem çözme, veri ile çalışma ve matematiksel araçları kullanma becerilerini geliştirmesi üzerine kurgulandı.
Fasiküllerin İçeriği ve Süreç Odaklı Değerlendirme
Hazırlanan fasiküllerde:- Türkçe derslerinde dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini destekleyici etkinlikler,
- Matematik derslerinde problem çözme, veri ile çalışma ve teknoloji kullanımı,
- Hayat bilgisi derslerinde sosyal ve duygusal öğrenme süreçleri yer alıyor.
Sürekli Güncellenen Fasiküller
Fasiküller, belirli aralıklarla güncellenerek yayımlanmaya devam edecek. Öğrencilerin bu materyaller sayesinde yeni müfredata uyum sağlaması ve eğitim süreçlerine aktif katılım göstermesi hedefleniyor.Fasiküllere erişmek için tıklayınız.