can

Yönetici
Yönetici
Uzman Öğretmen ve Başöğretmen Sertifika Süreci Nasıl İşleyecek?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için belirlediği eğitim süreçlerini tamamlayan öğretmenlere sertifika verme aşamasına geçti. Ancak, bu sürecin nasıl işleyeceği ve hangi adımların takip edileceği öğretmenler için merak konusu oldu.

Uzman ve başöğretmenlik eğitimi tamamlandıktan sonra, öğretmenler MEBBİS sistemi üzerinden kurs tamamlama belgelerini alabilmektedir. Fakat, bu belgeler sertifikalarla ilişkilendirilemez ve ek bir değerlendirme süreci gerekmektedir.

Sertifika Süreci ve Değerlendirme Kriterleri: MEB tarafından yapılan açıklamalara göre, öğretmenlerin sertifika alabilmesi için belirli kriterleri sağlamaları gerekmektedir. Bu süreçte, öğretmenin kıdem ve kademe şartları dikkate alınacaktır. Ayrıca, okul/kurum, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinin onayları da alınacaktır. Değerlendirme aşamasında, öğretmenlerin eğitim performansları, katıldıkları hizmet içi eğitimler ve genel başarıları göz önünde bulundurulacaktır.

Seminer Belgesi ve Sertifikaların Farkı: Öğretmenler MEBBİS üzerinden aldıkları kurs tamamlama belgesini, eğitimi başarıyla tamamladıklarını gösteren bir belge olarak alacaklardır. Ancak, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sertifikaları, öğretmenin bu unvanları kazanıp resmi olarak belgelendirdiği belgelerdir.

Sürecin İşleyişi: Şu anda il onayları alıp eğitimleri tamamlayan öğretmenler, MEBBİS üzerinden seminer belgesi alabilmektedir. Ancak, sertifikaların verilmesi için, öğretmenlerin kıdem ve kademe şartlarını yerine getirmeleri, ayrıca okul/kurum, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinin onaylarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Özetle: Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sertifikalarının alınabilmesi, öğretmenlerin eğitim süreçlerini tamamlamalarının ardından başlayacak olan değerlendirme süreciyle mümkündür. Bu süreçte, öğretmenlerin performansları, eğitim katılımları, kıdemleri ve kademe durumları dikkate alınarak, MEB tarafından belirlenen şartları tamamlamaları gerekmektedir.

Sertifika süreci planlı bir şekilde ilerlemekte olup, öğretmenlerin bu süreci zamanında ve eksiksiz tamamlamaları gerekmektedir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar