can

Yönetici
Yönetici
Değerli Öğretmenlerim,

Yerli Malı Haftası kutlamalarında öğrencilerinize yaptırabileceğiniz, ezberlemesi kolay ve eğlenceli bir drama etkinliği arıyorsanız, işte size "Meyveler Konuşuyor" skeci.

Bu metni 1. sınıftan 4. sınıfa kadar tüm kademelerde kullanabilirsiniz. Öğrencilerin başına meyve görsellerinden oluşan bir taç takmanız kostüm için yeterlidir.

🎬 SKEÇ: ANADOLU'NUN MEYVELERİ KONUŞUYOR​

Karakterler: Öğrenci (Anlatıcı), Elma, Portakal, Fındık, Üzüm, İncir.

(Sahneye önce Anlatıcı girer.)

Anlatıcı:
Hoş geldiniz misafirler,Selam size efendiler!Yerli malı yurdun malı,Bunu herkes kullanmalı.Bakın meyvelerimiz geldi,Bize neler söylediler?

(Meyveler sırayla öne çıkar.)

🍎 ELMA (Amasya):
Kırmızıyım, al yanaklıyım,Amasya'da saklıyım.Beni yiyen doktor görmez,Tadıma kimse doymaz.Dişlerini güçlendiririm,Yanakları süslerim!

🍊 PORTAKAL (Antalya):Turuncudur rengim benim,Antalya'dır asıl yerim.C Vitamini depusuyum,Mikropların korkusuyum.Kış gelince hemen ye,Hasta olma sakın he!

🌰 FINDIK (Giresun):Giresun'un incisiyim,Enerjinin birincisiyim.Küçücüğüm ama güçlüyüm,Dünyada en ünlüyüm.Hem yağım var hem tadım,Fındıktır benim adım!

🍇 ÜZÜM (Manisa):Salkım salkım dururum,Güneşte kururum.Manisa'dan gelirim,Kan yapmayı bilirim.Pekmez olurum, tatlı olurum,Sofralarda yerimi bulurum.

🍂 İNCİR (Aydın):Aydın'ın dağlarından,Bal akar bağlarından.Kuru ya da taze ye,Şifa olur her derde.İçim doludur çekirdek,Beni sevmeyen yok tek!

(Tüm meyveler el ele tutuşur.)

HEP BİR AĞIZDAN:
Biz Anadolu'nun süsüyüz,Türkiye'nin gücüyüz.Yabancıya gerek yok,Bizim ülkemizde nimet çok!Yerli malı kullanın,Ülkenize güç katın!

(Selam verirler ve sahneden çıkarlar.)

Öğretmenler İçin İpucu:Bu skeci sergilerken arkaya Türkiye haritası yansıtıp, konuşan meyvenin hangi şehirden geldiğini (Örn: Elma konuşurken Amasya'yı) gösterebilirsiniz.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar