1. Sınıf Veli Toplantı Tutanakları ve Gerekli Tüm Evraklar (2025-2026)
Değerli 1. Sınıf öğretmenlerimiz ve Eğitim Web ailesi;
1. sınıf, hem öğrenci hem veli hem de öğretmen için yepyeni bir serüvenin başlangıcıdır. Çocuğu ilk kez okulla tanışan bir velinin taşıdığı kaygıları gidermek, okuma-yazma sürecinin nasıl işleyeceğini anlatmak ve ev-okul iş birliğini sağlamak için ilk veli toplantısı hayati bir önem taşır. İyi planlanmış bir veli toplantısı, yıl boyu sürecek sorunların baştan çözülmesi demektir.
Bu başlık altında, 2025-2026 eğitim öğretim yılına uygun olarak özenle hazırladığımız 1. sınıf veli toplantı tutanakları, veli davetiyesi, gündem maddeleri, imza sirküsü ve velilere yapılacak açıklama metinlerini bulabilir, ihtiyacınız olanı tek tıkla indirebilirsiniz.
1. Sınıf Veli Toplantısı Evrakları İndirme Listesi (2025-2026)
Aşağıdaki bağlantılardan, ihtiyacınız olan belgeleri Word (.docx) ve PowerPoint (.pptx) formatında indirebilir, kendi okulunuza ve sınıfınıza göre kolayca düzenleyebilirsiniz.
(Not: Dosyalar eklendikçe indirme bağlantıları aktif olacaktır.)
Sene Başı Toplantı Evrakları
Dönem İçi ve Dönem Sonu Toplantı Evrakları
Gerekli Ek Belgeler
Görsel Materyal Kullanın: Okuma-yazma sürecinde kullanacağınız defterlerin (kılavuz çizgili) nasıl kullanılacağını velilere doğrudan tahtada veya sunum üzerinden (Slayt dosyamızı kullanabilirsiniz) gösterin.
Sınırları Baştan Çizin: Sınıfın kurallarını anlatırken empatik ama net bir dil kullanın. Veli, sınıfın liderinin siz olduğunu ilk toplantıda hissetmelidir.
Olumlu Başlayın: Toplantıya çocukların sınıftaki eğlenceli bir anısını veya ne kadar uyumlu olduklarını anlatarak başlamak, velilerin stresini anında azaltacaktır.
Eğitim Web Ekibinden Not: 1. sınıf öğretmenliği sabır ve sanat işidir. Veliyi yanınıza aldığınızda işinizin yarısı kolaylaşır. Paylaştığımız bu tutanak ve şablonların iş yükünüzü hafifletmesini dileriz. Başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeniz dileğiyle!
Değerli 1. Sınıf öğretmenlerimiz ve Eğitim Web ailesi;
1. sınıf, hem öğrenci hem veli hem de öğretmen için yepyeni bir serüvenin başlangıcıdır. Çocuğu ilk kez okulla tanışan bir velinin taşıdığı kaygıları gidermek, okuma-yazma sürecinin nasıl işleyeceğini anlatmak ve ev-okul iş birliğini sağlamak için ilk veli toplantısı hayati bir önem taşır. İyi planlanmış bir veli toplantısı, yıl boyu sürecek sorunların baştan çözülmesi demektir.
Bu başlık altında, 2025-2026 eğitim öğretim yılına uygun olarak özenle hazırladığımız 1. sınıf veli toplantı tutanakları, veli davetiyesi, gündem maddeleri, imza sirküsü ve velilere yapılacak açıklama metinlerini bulabilir, ihtiyacınız olanı tek tıkla indirebilirsiniz.
1. Sınıf Sene Başı Veli Toplantısında Neler Konuşulmalı?
1. sınıf velileri genellikle kırtasiye listesi ve okuma-yazmaya ne zaman geçileceği konularına odaklanırlar. Bir öğretmen olarak gündemi sizin belirlemeniz ve şu maddelere mutlaka değinmeniz süreci kolaylaştıracaktır:- Okuma-Yazma Süreci: Ses temelli cümle yönteminin mantığını basitçe anlatın. Çocukları birbirleriyle kıyaslamamaları gerektiğini, her çocuğun okumaya geçiş hızının parmak izi gibi farklı olduğunu vurgulayın.
- Öz Bakım ve Beslenme: Tuvalet alışkanlığı, beslenme çantasının düzeni ve sağlıklı atıştırmalıkların önemi üzerinde durun.
- Uyku Düzeni ve Kurallar: Verimli bir öğrenme için akşam erken uyuma alışkanlığının ve okul kurallarının evde de desteklenmesinin altını çizin.
- İletişim Kanalları: Velilerle hangi saatler arasında ve hangi platform (WhatsApp sınıf grubu, okul iletişim uygulamaları vb.) üzerinden görüşeceğinizi net bir şekilde sınırlandırın.
Aşağıdaki bağlantılardan, ihtiyacınız olan belgeleri Word (.docx) ve PowerPoint (.pptx) formatında indirebilir, kendi okulunuza ve sınıfınıza göre kolayca düzenleyebilirsiniz.
(Not: Dosyalar eklendikçe indirme bağlantıları aktif olacaktır.)
- 1. Sınıf Sene Başı Veli Toplantı Tutanağı 2025-2026
- 1. Sınıf 1. Dönem 1. Veli Toplantısı Gündem Maddeleri
- 1. Sınıf Veli Toplantısında Veliye Yapılacak Açıklamalar (Örnek Metin)
- 1. Sınıf 1. Dönem 1. Veli Toplantısı Slayt Gösterisi (Sunum)
- 1. Sınıf 1. Dönem 2. Veli Toplantısı Tutanağı 2025-2026 - (Ara değerlendirme toplantısı)
- 1. Sınıf 1. Dönem Sonu Veli Toplantı Tutanağı 2025-2026 - (Karne öncesi genel durum değerlendirmesi)
- Veli Toplantısı Davetiyesi (Şablon)
- Veli Toplantısı İmza Sirküsü (Katılım Tutanak Formu)
1. Sınıf Öğretmenlerine Altın Değerinde Tüyolar
Görsel Materyal Kullanın: Okuma-yazma sürecinde kullanacağınız defterlerin (kılavuz çizgili) nasıl kullanılacağını velilere doğrudan tahtada veya sunum üzerinden (Slayt dosyamızı kullanabilirsiniz) gösterin.
Sınırları Baştan Çizin: Sınıfın kurallarını anlatırken empatik ama net bir dil kullanın. Veli, sınıfın liderinin siz olduğunu ilk toplantıda hissetmelidir.
Olumlu Başlayın: Toplantıya çocukların sınıftaki eğlenceli bir anısını veya ne kadar uyumlu olduklarını anlatarak başlamak, velilerin stresini anında azaltacaktır.
Eğitim Web Ekibinden Not: 1. sınıf öğretmenliği sabır ve sanat işidir. Veliyi yanınıza aldığınızda işinizin yarısı kolaylaşır. Paylaştığımız bu tutanak ve şablonların iş yükünüzü hafifletmesini dileriz. Başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeniz dileğiyle!
Eğitim Web Sınıf Öğretmenleri Zümresi' Alıntı:Kıymetli 1. sınıf zümrelerim; ilk veli toplantınızda velilerden gelen en ilginç veya sizi en çok zorlayan soru neydi? Süreci nasıl yönettiniz? Yeni başlayacak meslektaşlarımıza rehber olması için anılarınızı ve tecrübelerinizi bu başlık altında bizimle paylaşın!
Ekli dosyalar
-
1. Dönem 1.Sınıf 2022-2023 Veli Toplantı Tutanağı.doc93 KB · Görüntüleme: 0
-
1. Sınıf 1. Dönem 1. Veli Toplantı Tutanağı Yeni.doc97 KB · Görüntüleme: 0
-
1. Sınıf 1. Dönem 1. Veli Toplantı Tutanağı.doc97.5 KB · Görüntüleme: 0
-
1. Sınıf 1. Dönem 1. Veli Toplantısı Gündem Maddeleri.docx21.8 KB · Görüntüleme: 0
-
1. Sınıf 1. Dönem 2. Veli Toplantısı.docx33.3 KB · Görüntüleme: 0
-
1. Sınıf 1. Dönem Sonu Veli Toplantı Tutanağı.docx38.2 KB · Görüntüleme: 0
-
1. Sınıf 1. Dönem Veli Toplantısı Tutanağı.docx31.4 KB · Görüntüleme: 0
-
1. Sınıf Sene Başı Veli Toplantısı Toplantı Tutanakları.docx36.9 KB · Görüntüleme: 0
-
1. Sınıf Sene Başı Veli Toplantısı.docx37.6 KB · Görüntüleme: 0
-
1. Sınıf Veli Toplantısında Veliye Yapılacak Açıklamalar.pdf82.2 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme: