2024-2025 Eğitim Yılı İçin 20 Bin Sözleşmeli Öğretmenin Göreve Başlama Tarihi Ve Süreci

can

Yönetici
Yönetici
20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Tercih Süreci Başladı

2024-2025 eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 20 bin öğretmen atama süreci devam ediyor. Tercih dönemi 14 Kasım 2024 itibarıyla başladı ve adaylar belirlenen tarihlerde tercih işlemlerini yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, tercih dönemine ilişkin detayları paylaştı. İşte Bakan Tekin'in açıklaması:

"20 Bin Öğretmen Atamamız İçin Tercih Sürecimiz Başlıyor!
Kesinleşen puanlara göre oluşan sıralamalar, öğretmen adaylarımızın tercih ekranında yer alacaktır. Tercih başvuru süreci 20 Kasım saat 16:00'da sona erecektir.
Öğretmen adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."**

20 Bin Öğretmen Atama Süreci ve Göreve Başlama Tarihi​

Öğretmen adaylarının tercih dönemi sona erdikten sonra, 23 Kasım’da atama sonuçları açıklanacak. Atamaların ardından göreve başlama işlemleri başlayacak, ancak adayların göreve başlamak için bazı resmi belgeleri eksiksiz olarak teslim etmeleri gerekmektedir.

Göreve Başlamak İçin Gerekli Belgeler​

Göreve başlama işlemlerinde adayların teslim etmesi gereken belgeler şunlardır:

• Elektronik Başvuru Formu
  • 6 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı/kimlik kartı fotokopisi
  • Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi
  • Pedagojik Formasyon Belgesi (varsa)
Bu belgeler eksiksiz teslim edilmelidir; aksi takdirde göreve başlama süreci tamamlanamaz. Ayrıca, sağlık durumu ve askerlik durumuna ilişkin kontroller de yapılacaktır.

Güvenlik ve Arşiv Soruşturmaları​

Atama işlemi sonrası güvenlik ve arşiv soruşturmalarından geçecek olan adaylar, atama sonrası 15 gün içinde görev yerlerinde göreve başlayabilirler. Belgelerinde eksiklik bulunan veya tereddüt tespit edilen adayların işlemleri, Personel Genel Müdürlüğü tarafından yeniden değerlendirilecektir.

Yeni öğretmenlerin göreve başlaması, atama süreci tamamlandıktan sonra belirtilen sürelerde gerçekleşecektir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar