2024-2025 Eğitim Yılı İçin Yeni Müfredat: 'İyi İnsan Yetiştirmek' Öncelikli

can

Yönetici
Yönetici
Katılım
20 Ara 2023
Mesajlar
233
Tepkime puanı
13
Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak olan yeni müfredatıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu güncelleme, 'İyi İnsan Yetiştirmek' sloganıyla öğrencilerin akademik başarılarını sosyal becerilerle birleştirmeyi hedefliyor.

Yeni müfredatta temel odak noktası, 'Bütünleşik Eğitim Modeli' olacak. Bu model, öğrencilerin sadece akademik alanda değil, fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bununla birlikte, sosyal becerilerin ve pratik yeteneklerin önemi vurgulanarak seçmeli ders sayısında artış öngörülüyor.

Eğitimdeki değişim, kademeli olarak hayata geçirilecek. İlk aşamada, okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflar öncelikli olarak yeni müfredata uygun bir şekilde öğretim görecekler.

Güncellenen müfredatta gündelik hayatta kullanılmayan kavramlar azaltılacak, ders içerikleri güncel ve anlaşılır bir şekilde sadeleştirilecek. Bu sayede öğrencilerin daha fazla projeler geliştirmesi ve daha uygulamalı bir eğitim alması hedefleniyor.

Yenilenen müfredatla birlikte, öğrencilerin eğitim kalitesi yükselecek ve zorlayıcı konuların azaltılmasıyla öğrenme deneyimleri daha verimli hale gelecek. Bu adımlarla, öğrencilerin yaşama daha iyi hazırlanması ve beceri kazanımlarının artırılması amaçlanıyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst