can

Yönetici
Yönetici
2026 MEB-EKYS ve GUY Sınav Giriş Belgeleri Yayımlandı: Sınav Yerleri Belli Oldu!

Değerli eğitimcilerimiz, yönetici adayları ve Eğitim Web ailesi;

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okul müdürü veya müdür yardımcısı olma hedefiyle aylardır hazırlık yapan binlerce adayın merakla beklediği duyuru ÖSYM'den geldi. Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2026-MEB-EKYS) ile Gelir Uzman Yardımcılığı (2026-GUY) sınavları için bina ve salon atama işlemleri tamamlanarak sınav giriş belgeleri erişime açıldı.

Sınav günü kapıda kalmamak ve süreci sorunsuz atlatmak için bilmeniz gereken tüm kritik detayları sizler için derledik.

🖥️ 1. Sınav Giriş Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?​

Adaylar, sınava girecekleri merkez, bina, salon ve sıra bilgilerini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ne 5 Mart 2026 tarihi itibarıyla ÖSYM'nin resmi sistemi üzerinden ulaşabilirler.

• Sorgulama Ekranı: Belgelerinizi (ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi) adresi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve aday şifreniz ile sisteme giriş yaparak edinebilirsiniz.
  • Kritik Uyarı: Sınav giriş belgesinin üzerinde adayın fotoğrafının bulunması ve görünür olması zorunludur. Belgenin renkli veya siyah-beyaz çıktısını alabilirsiniz ancak fotoğrafınızın net bir şekilde seçilebildiğinden emin olmalısınız.

⏰ 2. 2026 MEB-EKYS ve GUY Sınavları Ne Zaman, Saat Kaçta?​

ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre iki önemli sınavın uygulanma tarihleri şu şekildedir:

2026-GUY (Gelir Uzman Yardımcılığı) Sınavı: 7 Mart 2026
2026-MEB-EKYS Sınavı: 15 Mart 2026 Pazar

Saat 10.00 Kuralına Dikkat!
15 Mart'ta yapılacak olan MEB-EKYS, saat 10.15’te başlayacaktır. Ancak ÖSYM'nin kesin kuralı gereği adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına kesinlikle alınmayacaktır. Emeğinizin boşa gitmemesi adına sınav saatinden en az bir saat önce binada hazır bulunmanız büyük önem taşıyor.

📝 3. Sınavın Süresi ve Soru Dağılımı Nasıl Olacak?​

Yönetici adaylarının katılacağı MEB-EKYS sınavında;
  • Adaylara toplam 80 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir test uygulanacaktır.
  • Sınavın cevaplama süresi ise 150 dakika (2,5 saat) olarak belirlenmiştir.

📅 4. EKYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?​

Sınav maratonunun ardından gözler sonuçlara çevrilecek. ÖSYM takvimine göre 2026 MEB-EKYS sınav sonuçları 9 Nisan 2026 tarihinde erişime açılacak. Adaylar sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilecekler.

Yönetici Adaylarımıza Sorularımız

Sınava sayılı günler kala hazırlıkların son aşamasına gelmiş bulunuyoruz.

• Sınav giriş belgenizi kontrol ettiniz mi? Sınav yeriniz ulaşım açısından size uygun mu?
  • 80 soruluk test için deneme sınavlarında zaman yönetimini (150 dakika) nasıl ayarlıyorsunuz?
  • Sınavın zorluk derecesi hakkında beklentileriniz neler?

Son tekrarlar, sınav taktikleri ve heyecanınızı paylaşmak için yorumlarda buluşalım. Tüm adaylarımıza Eğitim Web ailesi olarak üstün başarılar dileriz!

Eğitim Web Yönetici Masası' Alıntı:
Eğitime yön verecek liderlerin seçildiği bu yolda, gösterdiğiniz her çaba geleceğin okullarını inşa edecek bir tuğladır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar