Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı öğretmen alımına ilişkin sınav duyurusunu yayınladı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında bulunan Kur'an Eğitim Merkezleri için 104 öğretmen alınacak. Adaylar, sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atanacak.
Kur’an-ı Kerim Öğretmeni (Kadın): Aşere, Takrip, Tayyibe kursu mezunu olmak veya tashih-i huruf/hüsn-i tilavet kursunu başarıyla tamamlamış olmak.
Arapça Öğretmeni: İhtisas kursu belgesine sahip olmak.
Temel İslam Bilimleri Öğretmeni: Temel İslam Bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olmak.
PDR Öğretmeni: Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon veya 33 kredilik Yükseköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programlarından birini başarıyla tamamlamış olmak (Eğitim fakültesinden mezun olanlar için bu şart aranmaz).
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü
Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı
Adres:
Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA
Telefon: (0312) 295 77 63
Faks: (0312) 285 85 72
E-posta: persis@diyanet.gov.tr
Adaylara başarılar dileriz!
Başvuru Şartları
Genel Şartlar:
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak.
- Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak.
- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak.
- Üniversitelerin ilgili lisans bölümlerinden veya Yök tarafından denk kabul edilen bölümlerden mezun olmak.
- Başkanlık teşkilatında en az 2 yıl görev yapmış olmak.
Özel Şartlar:
Kur’an-ı Kerim Öğretmeni (Erkek): Aşere, Takrip, Tayyibe kursu mezunu olmak veya bu alanlarda yetkinliği Başkanlık tarafından tespit edilmiş olmak.Kur’an-ı Kerim Öğretmeni (Kadın): Aşere, Takrip, Tayyibe kursu mezunu olmak veya tashih-i huruf/hüsn-i tilavet kursunu başarıyla tamamlamış olmak.
Arapça Öğretmeni: İhtisas kursu belgesine sahip olmak.
Temel İslam Bilimleri Öğretmeni: Temel İslam Bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olmak.
PDR Öğretmeni: Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon veya 33 kredilik Yükseköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programlarından birini başarıyla tamamlamış olmak (Eğitim fakültesinden mezun olanlar için bu şart aranmaz).
Başvuru Süreci
Başvuru tarihleri 17 Şubat 2025 - 28 Şubat 2025 (16:30’a kadar) olarak belirlenmiştir. Adaylar, DİBBYS sistemi üzerinden (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav) başvurularını yapabileceklerdir. PDR öğretmeni pozisyonuna başvuran adaylar, ilgili belgelerini PDF formatında sisteme yükleyeceklerdir.Sınav Detayları
Sınav, Ankara’da sözlü olarak gerçekleştirilecek ve şu alanlardan oluşacaktır:- Mesleki alan bilgisi (70 puan)
- Genel kültür, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık (15 puan)
- İfade yeteneği, muhakeme gücü, temsil ve ikna kabiliyeti (15 puan)
Sonuçlar ve İtiraz
Sınav sonuçları, DİBBYS sistemi üzerinden duyurulacak olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Sınav sonucuna 7 gün içinde itiraz edilebilecektir.Diğer Hususlar
- 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereğince olumlu sonuçlanan adaylar atanacaktır.
- Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların başvuruları iptal edilecektir.
- Sözlü sınava katılan adaylara herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.
İletişim Bilgileri
Diyanet İşleri Başkanlığıİnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü
Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı
Adres:
Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA
Telefon: (0312) 295 77 63
Faks: (0312) 285 85 72
E-posta: persis@diyanet.gov.tr
Adaylara başarılar dileriz!