okuloncesi
Üye
Ek 1. MEB Okul Öncesi Eğitim Programı Gelişim Gözlem Formu İndirmek İçin Tıklayınız.
MEB Okul Öncesi Eğitim Programı Gelişim Gözlem Formu
Öğrenci Bilgileri:
1. Dil ve İletişim Becerileri:
Değerlendirme Süreci:
Bu form, öğrencinin belirli dönemlerdeki gelişimini izlemek için kullanılır. Her alan, öğrencinin ilerlemesini gözlemleyen spesifik değerlendirme içerir. Değerlendirme, periyodik olarak yapılır ve öğrencinin güncel durumunu belirlemede rehberlik eder.
Not: Bu örnek form, öğrenci gelişimini izlemek için bir araç olup, MEB Okul Öncesi Eğitim Programı'na uygun olarak geliştirilmiş bir takip ve değerlendirme aracıdır.
Gerçek form, öğrencinin yaşına, gelişim düzeyine ve programın özelliklerine bağlı olarak daha spesifik ve detaylı olabilir. Bu sadece genel bir form örneğidir ve gerçek formun içeriği farklılık gösterebilir.
MEB Okul Öncesi Eğitim Programı Gelişim Gözlem Formu
Öğrenci Bilgileri:
- Adı ve Soyadı:
- Doğum Tarihi:
- Cinsiyeti:
- Velinin/velilerin Adı Soyadı:
- İletişim Bilgileri:
1. Dil ve İletişim Becerileri:
- Kelime dağarcığı gelişimi
- Konuşma becerileri
- Dil anlama ve ifade etme yetenekleri
- Sayısal kavramlar
- Mekan kavramları
- Problem çözme becerileri
- Empati
- Paylaşma ve işbirliği
- Duygusal yönetim
- Büyük kas gelişimi (koşma, atlama, vb.)
- Küçük kas gelişimi (el işleri, yazı yazma, vb.)
- Kişisel bakım alışkanlıkları
- Bağımsızlık becerileri
Değerlendirme Süreci:
Bu form, öğrencinin belirli dönemlerdeki gelişimini izlemek için kullanılır. Her alan, öğrencinin ilerlemesini gözlemleyen spesifik değerlendirme içerir. Değerlendirme, periyodik olarak yapılır ve öğrencinin güncel durumunu belirlemede rehberlik eder.
Not: Bu örnek form, öğrenci gelişimini izlemek için bir araç olup, MEB Okul Öncesi Eğitim Programı'na uygun olarak geliştirilmiş bir takip ve değerlendirme aracıdır.
Gerçek form, öğrencinin yaşına, gelişim düzeyine ve programın özelliklerine bağlı olarak daha spesifik ve detaylı olabilir. Bu sadece genel bir form örneğidir ve gerçek formun içeriği farklılık gösterebilir.