En Yeni Online Eğitim Araçları

can

Yönetici
Yönetici
Online eğitim alanında son aylarda bir dizi yenilikçi araç ve platform hayatımıza girdi, eğitim süreçlerini kişiselleştirmeden belgeleri anında özetlemeye kadar geniş bir yelpazede kolaylaştırıyor. Anthropic, yükseköğretim kuruluşlarına yönelik Claude for Education planını duyurarak sektörde heyecan yarattı. Trenzle’nin Nisan 2025 listesine göre ChatDOC, Consensus, DeepL ve Scholarcy gibi araçlar, belge yönetiminden akademik araştırmaya kadar farklı alanlarda öne çıkıyor. Öğretimciler için gelişmiş kurs oluşturma ve dağıtım seçenekleri sunan Teachable ise 100.000’in üzerinde içerik üreticisine hizmet veriyor.

2025’te yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş öğrenme araçları eğitimde öncelikli hale geliyor. Google Classroom, Microsoft Teams ve Canvas gibi platformlar hibrit ve ters‑yüz modelleri destekleyerek öğretmenlerin tercihi oluyor. Grammarly ve Quillbot gibi AI yazım asistanları, yazılı iletişim becerilerini geliştirmede yaygın şekilde kullanılıyor. Tinkercad, Labster ve Scratch gibi STEM odaklı araçlar ise proje tabanlı öğrenmeyi güçlendiriyor.

Claude for Education​

Anthropic, yükseköğretime yönelik Claude for Education adlı yeni bir katman başlattı ve OpenAI’ın ChatGPT Edu planına doğrudan yanıt verdi. TechCrunch Bu yeni paket, kurumlara veri güvenliği ve gizlilik kontrolleri sunarak eğitim kuruluşlarının ihtiyaçlarına odaklanıyor.

ChatDOC​

ChatDOC, PDF, Word ve taranmış belgeleri yükleyerek hızlı özet ve interaktif sorgu imkanı sağlıyor. Trenzle Belgelerdeki kritik bilgileri kaynak göstererek çıkarıyor ve kullanıcıların karar alma süreçlerini hızlandırıyor.

Consensus​

Consensus, 200 milyonun üzerinde bilimsel makaleye erişim sağlayan AI destekli bir araştırma motoru olarak konumlanıyor. Trenzl

DeepL​

DeepL Translator, 32 dili destekleyen gelişmiş bir AI çeviri aracı olarak küresel iletişimi kolaylaştırıyor.

Scholarcy​

Scholarcy, akademik makaleleri özetleyerek anahtar kavramları ve referansları vurgulayan bir AI aracı sunuyor.

Diğer Araçlar​

Knowee, MindSmith, NoteGPT, OpenRead ve Rize IO gibi farklı uzmanlık alanlarına sahip yeni araçlar da dikkat çekiyor.

Platform Öne Çıkanlar​

Teachable, tam içerik sahipliği ve ölçeklenebilir kurs oluşturma özellikleriyle 100.000’in üzerinde eğitmen tarafından tercih ediliyor. WizHob, esnek öğrenme modelleri ve uzman odaklı kurs seçenekleriyle hem öğrenci hem de profesyonellere hitap ediyor.

Edtech uzmanları, kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimlerinin öğrenci katılımını ve başarısını artıracağı konusunda hemfikir. LEAP 2025 etkinliğinde sunulan bulgular, AI destekli gerçek zamanlı geri bildirim mekanizmalarının kapsayıcılığı güçlendireceğini gösteriyor. VR ve AR destekli öğrenme teknolojilerinin önümüzdeki dönemde sınıflarda yaygınlaşacağı öngörülüyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar