can

Yönetici
Yönetici
Değerli Meslektaşlarım ve Veliler,

12-18 Aralık "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" yaklaşıyor. Yıllardır bu haftayı sadece "sınıfa börek/kek getirip yemek" olarak kutluyoruz. Elbette paylaşmak güzeldir ama amacımız çocuklara "Üretim Bilinci" ve "Yerli Tercihi" kazandırmaksa, işte size bu yıl uygulayabileceğiniz 5 farklı etkinlik önerisi:

1. Barkod Dedektifleri (869/868 Avı) 🕵️‍♂️

Çocuklara sadece yerli malı yiyin demek yetmez, bunu nasıl anlayacaklarını öğretmeliyiz.

• Etkinlik: Sınıfa farklı ambalajlar getirin. Çocuklara Türk Malı barkodunun "868" ve "869" ile başladığını öğretin.
  • Görev: Evdeki ürünleri inceleyip hangilerinin 869 ile başladığını bulup listelesinler.

2. Türkiye Lezzet Haritası (Coğrafya + Görsel Sanatlar) 🗺️

Sadece yemek yerine, yediğimizin nereden geldiğini öğretelim.

• Etkinlik: Tahtaya büyük bir Türkiye haritası çizin veya asın.
  • Uygulama: Öğrenciler getirdikleri ürünlerin (Örn: Fındık, Kayısı, İncir) resimlerini kesip haritada yetiştikleri şehirlere yapıştırsınlar.

3. Kumbaram ve Yatırımım 💰

Haftanın adı "Tutum ve Yatırım". Sadece yerli malı değil, tasarruf da konuşulmalı.

• Etkinlik: O hafta sınıfta bir "Sınıf Kumbarası" oluşturun. Gereksiz harcanan kağıtları, açık kalan ışıkları takip eden bir "Tasarruf Polisi" seçin.

4. "Ben Ürettim" Pazarı 🧶

Tüketmek kolay, önemli olan üretmek.

• Etkinlik: Çocuklar evde ebeveynleriyle basit bir şey üretsinler (Bileklik, kitap ayracı, basit bir oyuncak, saksıda bitki).
  • Uygulama: Sınıfta bu ürünleri birbirlerine (sanal parayla veya takas usulü) sergilesinler.

5. Yerli Teknoloji Köşesi 🚀

Yerli malı artık sadece portakal/elma değil; TOGG, İHA/SİHA, yerli yazılımlar da var.

• Etkinlik: Sınıf panosunun bir köşesini "Teknolojide Yerli Malı"na ayırın. Çocuklar yerli teknolojik ürünlerin fotoğraflarını bulup asabilirler.

Siz bu sene sınıfınızda neler yapmayı planlıyorsunuz? Klasik kutlama mı, farklı etkinlikler mi? Fikirlerinizi aşağıya yazın, birbirimize ilham olalım. 👇

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar