can

Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim öğretim yılı 1. dönemine yönelik olarak Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan örnek soru kitapçıkları yayımlandı. Bu kitapçıklar, her sınıf düzeyine göre düzenlenmiş olup, öğrencilerin sınavlara yönelik daha iyi bir hazırlık yapabilmesi için soruların çözüm videolarıyla birlikte erişime açıldı.

Örnek soru kitapçıklarında, yazılı sınavlara ilişkin konu ve soru dağılım tablolarındaki senaryolara uygun olarak belirli kazanım ve öğrenme çıktılarından örnek sorular yer alıyor. Öğrenciler, bu soruların çözüm videolarını izleyerek yazılı sınav sorularına dair detaylı bir anlayış kazanabilecekler.

Eğitim kurumları ise, kendi sınıf ve alan zümreleri tarafından hazırlanan konu soru dağılım tablolarına dayanarak, örneklerdeki soru türlerine uygun açık uçlu ya da kısa cevaplı sorulardan oluşan sınav soruları hazırlayacaklar.

Öğrenciler, ortaokul (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) ile lise (9, 10, 11 ve 12. sınıflar) düzeyindeki örnek soru kitapçıklarına ve çözüm videolarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirler:

• Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için örnek soru kitapçıkları ve çözüm videoları buradan ulaşılabilir.
  • Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için örnek soru kitapçıkları ve çözüm videoları buradan ulaşılabilir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar