can

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel hazırlanan genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. Bu genelgede, öğretmenlerin ve vatandaşların kutlama programlarına aktif katılımının sağlanmasına yönelik önemli adımlar vurgulandı.

MEB'den 24 Kasım Öğretmenler Günü İçin Önemli Talimatlar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla yayımlanan genelgede, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün, öğretmenlere olan minnetin ifade edilmesi için bir fırsat olduğu belirtildi. Genelgede, "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine ulaşmada öğretmenlerin büyük rol oynadığı vurgulandı. Bu çerçevede, yurt içi ve dış temsilciliklerde yapılacak kutlama etkinliklerinin, öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmayı güçlendirecek şekilde planlanacağı ifade edildi.

Kutlama Kurulları Oluşturulacak
Genelgeye göre, her il ve ilçede İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul/kurum müdürlükleri ve dış temsilciliklerde kutlama kurulları oluşturulacak. Bu kurullar, kutlama programlarının hazırlanmasından ve uygulanmasından sorumlu olacak. Programlarda, öğretmenler, öğrenciler, okul yönetimleri, okul-aile birlikleri, kamu ve özel kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve halkın etkin katılımının sağlanmasına özen gösterilecek.

Özel Etkinlikler ve Ziyaretler Düzenlenecek
24 Kasım itibarıyla öğretmenlikte adaylık sürecini tamamlayan öğretmenler için yemin törenleri düzenlenecek. Ayrıca şehit öğretmenler kabirlerinde anılacak, emekli öğretmenlere yönelik ziyaretler gerçekleştirilecek. Öğretmenlik mesleğinde yıl içinde emekli olanlara Hizmet Şeref Belgesi takdim edilecek.

Dijital Paylaşımlar ve Yarışmalar
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler arasında mesleki dayanışmayı artıracak dijital paylaşımlara yer verilmesini teşvik ediyor. Aynı zamanda, öğretmenlik mesleğine dair anı, resim, şiir, kompozisyon, kısa film gibi yarışmalar düzenlenecek. Dereceye giren eserler, 24 Kasım etkinliklerinde sergilenecek ve ödüllendirilecek.

Spor Müsabakaları ve Panel Etkinlikleri
Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile belediyelerin iş birliğiyle, öğretmenler arasında spor müsabakaları düzenlenecek. Ayrıca, mesleki başarılarıyla öne çıkan öğretmenler, başarı öykülerini konferanslar ve paneller aracılığıyla paylaşacak. Bu başarı hikayeleri kısa film ve görsel içeriklerle kamuoyuna sunulacak.

Ağaç Dikimi Etkinlikleri ve Kampanyalar
İl ve ilçelerde, "100'üncü Yıl Eğitim Ormanı" kapsamında ağaç dikimi etkinlikleri düzenlenecek. Ayrıca, 24 Kasım haftasında, kamu ve özel kuruluşlarla iş birliği yapılarak öğretmen ve öğrencilere yönelik indirim kampanyaları düzenlenmesi sağlanacak.

Hediye Konusunda Mesleki Etik İlkelere Uyum
Öğrenciler ve veliler tarafından öğretmenlere verilecek hediyeler konusunda, mesleki etik ilkelere uyulacağı vurgulandı. MEB, bu konuda eğitim öğretim hizmeti verenlerin hassasiyet göstermelerini istedi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar