can

Yönetici
Yönetici
Ortaokul disiplin kurulu süreci, öğrencilerin okul kurallarına aykırı davranışlarını değerlendirmek ve uygun yaptırımları belirlemek amacıyla yürütülen bir dizi adımdan oluşur. İdareciler için adım adım bir rehber aşağıda sunulmuştur:

1. Olayın Tespiti ve Belgelendirilmesi:
    • Öğrencinin kural ihlali, öğretmenler, diğer öğrenciler veya okul personeli tarafından tespit edilir.
    • Olayla ilgili ayrıntılar, tarih, saat ve tanık bilgileriyle birlikte detaylı bir şekilde raporlanır.
  2. Öğrenciyle Görüşme:
    • İlgili öğretmen veya rehber öğretmen, öğrenciyle birebir görüşerek olayın nedenlerini ve öğrencinin savunmasını dinler.
    • Görüşme sırasında öğrenciye savunma hakkı tanınır ve gizlilik ilkelerine uyulur.
  3. Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu'na Sevk:
    • Eğer olayın ciddiyeti ve tekrarı nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmesi gerektiğine karar verilirse, öğrenci davranışlarını değerlendirme kuruluna yönlendirilir.
    • Bu kurul, okul yönetimi, öğretmenler ve gerektiğinde rehber öğretmenlerden oluşur.
  4. Kurul Toplantısı ve Değerlendirme:
    • Kurul, toplanarak olayla ilgili tüm bilgileri değerlendirir.
    • Öğrencinin savunması, tanık ifadeleri ve diğer deliller incelenir.
    • Adil ve tarafsız bir değerlendirme yapılır.
  5. Yaptırımın Belirlenmesi:
    • Kurul, öğrencinin davranışına uygun bir yaptırım belirler.
    • Uygulanabilecek yaptırımlar arasında uyarma, kınama, okul değiştirme gibi seçenekler bulunur.
    • Belirlenen yaptırım, e-Okul sistemine işlenir ve öğrenciye bildirilir.
  6. Velinin Bilgilendirilmesi:
    • Alınan karar ve uygulanan yaptırım hakkında öğrenci velisi bilgilendirilir.
    • Velinin, öğrencinin davranışlarını düzeltme sürecine katkı sağlaması için iş birliği yapılır.
  7. İzleme ve Değerlendirme:
    • Uygulanan yaptırımın ardından öğrencinin davranışları izlenir.
    • Gerekirse ek rehberlik çalışmaları ve destek hizmetleri sunulur.
Bu süreçte, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği'ne uygun hareket edilmesi büyük önem taşır. Ayrıca, rehber öğretmenlerin görüşleri ve önerileri de disiplin kurulunun kararlarında dikkate alınmalıdır.

Disiplin Kurulu Evraklarını Buradan İndirebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve örnekler için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar