Meb, 3 Bin 500 Okula Yenilikçi Sınıf Kuruyor

27 Mart 2024
16
Views

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 3 bin 500 okulda yenilikçi sınıflar kuruyor. Bu sınıflar, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini destekleyerek işbirlikçi ve ortak çalışma alanlarında dijital teknolojilerin etkin kullanıldığı öğrenme ortamları sunacak. Yenilikçi sınıflarda son teknoloji yüksek hızlı baskı özelliği olan 3 boyutlu yazıcılar ve kodlama eğitimine destek amaçlı 10’ar adet robotik kodlama kitleri bulunacak.

MEB’in açıklamasına göre, 3 bin 500 okulda kurulacak olan yenilikçi sınıfların yanı sıra 500 okulda da teknolojik ekipmanlarla zenginleştirilmiş esnek ve modüler tasarımda yenilikçi sınıflar oluşturulacak. Bu sınıfların amacı, tüm derslerde öğrenim kazanımlarıyla uyumlu olarak öğrenci merkezli aktif öğrenme süreçlerini desteklemek.

Yenilikçi sınıfların tasarımı ve kurulumu, yenilikçi yöntemleri ve öğretim programlarında yer alan beceriler, yetkinlikler ve kazanımları destekleyen dijital teknoloji ekipmanlarını entegre edecek şekilde gerçekleştirilecek. Bu adım, eğitimde dijital teknolojilerin etkin kullanımını ve öğrenci odaklı öğrenme süreçlerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Eğitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir