Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmenlere yönelik online seminer eğitimlerinin tamamlanması için belirlenen son tarih hızla yaklaşıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ara tatil döneminde öğretmenlerin katılımına açılan eğitimler için tüm detaylar burada!
Online Eğitimlerin Son Tarihi
MEB tarafından sunulan bu seminerler, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden online olarak 11 Kasım’da başladı ve öğretmenler 17 Kasım 2024 tarihine kadar eğitimlere erişim sağlayabilecekler. Bu tarihten sonra sistem erişime kapanacak ve eğitimlere katılmayan öğretmenlerin durumu il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilecek. Eğitimleri tamamlamayan öğretmenler, cezai işlemlerle karşılaşabilir.
Seminer Eğitimlerinin İçeriği ve Süresi
Bu online eğitimler, öğretmenlerin dijital yeterliliklerini artırmayı ve yeni öğretim teknikleri kazanmalarını hedefleyen 84 dakikalık içeriklerden oluşuyor. Normalde yüz yüze planlanan eğitimler, öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda online olarak sunuldu. Bu sayede daha fazla katılımcının erişimi sağlandı.
Katılım Neden Zorunlu?
Ara tatilde öğretmenlerin ve okul idarecilerinin katılmasının zorunlu olduğu bu seminerlerde, içeriklerin tamamının izlenmesi ve eğitimlerin bitirilmesi gerekiyor. Katılım belgesi almak isteyen öğretmenlerin tüm videoları izlemeleri şart. Belirlenen tarihe kadar eğitimleri tamamlamayan öğretmenlerin durumu, resmi kayıtlara işlenecek ve sicillerine olumsuz yansıyabilecek.
Son Gün Uyarısı
Öğretmenlerin, 17 Kasım 2024 tarihine kadar online eğitimleri tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihten sonra sistem kapanacak ve tamamlanmamış eğitimler resmi kayıtlara işlenecek. Eğitimleri tamamlamayan öğretmenler için bu sürecin olumsuz sonuçlar doğurabileceğini hatırlatıyoruz. Ara tatil sürecini verimli değerlendirerek eğitimlere katılmak, öğretmenlerin sorumlulukları arasında yer alıyor.