MEB Yönetici Atama Yönetmeliğinde Değişiklikler İçin Dava Açıldı

4 Nisan 2024
11
Views

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan yönetmelik değişiklikleri, bazı öğretmenler ve sendikalar tarafından eleştirilmiş ve bu değişikliklere karşı hukuki süreç başlatılmıştır. 01.03.2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere karşı Türk Eğitim Sen tarafından Danıştay 12. Daire Başkanlığı’na dava açılmıştır.

Davanın temelinde, yeni yönetmelikle getirilen bazı maddelerin yetersiz olduğu ve eksik düzenlemeler içerdiği iddiası bulunmaktadır. Özellikle, yönetmelikte yer alan “Doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlı eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme” başlıklı ek madde, somut görevlendirme kriterlerini belirtmemekte ve azami görevlendirme süresini sınırlamamaktadır. Ayrıca, yönetmelik ekinde yer alan “DEĞERLENDİRME FORMU” ve “YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME FORMU”nda yüksek lisans ve doktora alanlarında eksik düzenlemeler bulunduğu belirtilmektedir.

Dava süreci sonucunda, yönetmelikteki belirsizliklerin ve eksikliklerin giderilmesi veya maddelerin iptal edilmesi talep edilmektedir. Bu durum, öğretmenlerin atanma süreçlerinin daha şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

Article Tags:
Article Categories:
EKYS · MEB · Meb Mevzuat · Yönetici

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir