Seçim Seminerlerinde Ek Ders Ücreti Kesilen Öğretmenlere Çözüm

27 Mart 2024
16
Views

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan birçok öğretmen, 31 Mart yerel seçimleri için İlçe Seçim Kurulları tarafından görevlendirildi. Ancak, seçim öncesi yapılan bilgilendirme ve eğitim seminerlerine katılmak zorunda olan öğretmenler, mesai saatlerine denk geldiği için ek ders ücretlerinden mahrum kaldılar. Bu durum, hem sendikalar hem de öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin seçim mağduriyetlerini gidermek için yeni bir adım attı. Buna göre, seçim görevlerine ilişkin eğitimler artık mesai saatleri dışında gerçekleştirilecek. İlçe müdürlüklerine gönderilen talimatta, öğretmenlerin seçim görevlerine ilişkin eğitimlerinin mesai saatleri dışında yapılması istendi.

Ancak, birçok il ve ilçe müdürlüğünde seçim eğitimleri mesai saatleri içerisinde tamamlandı. Bu durumda öğretmenler, ek ders ücretlerinde bir günlük yevmiyeye yakın kesinti yaşadılar. Öğretmenlerin beklentisi, seçim eğitimleri tamamlanmış olan ve ek ders ücretlerinden kesinti yapılacak olan öğretmenlere de bir adım atılması yönünde.

Article Categories:
Finans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir